Stedendriehoek

Rapper Pjotr eerste ‘Artist in Residence’

De Zutphense artiest Pjotr heeft zich voor een jaar verbonden aan Theater Hanzehof & Buitensociëteit. Vorige week overhandigde directeur Mirjam Radstake officieel de sleutel aan de rapper.

Pjotr zal een studio en werkplek innemen in het theater. De in Zutphen geboren en getogen muzikant schrijft zijn eigen nummers en probeert zijn verhaal te vertellen met zijn muziek. Hij vertelt: “Ik weet niet of het echt concreet één verhaal is, maar ik vind het heel prettig om te delen hoe ik over de wereld denk.”

Pjotr heeft bewust gekozen om zijn carrière voort te zetten in Zutphen. Zowel Pjotr als Theater Hanzehof & Buitensociëteit zetten zich in voor de stad Zutphen. De wensen en ambities van Theater Hanzehof sluiten goed aan op de ambities en plannen van Pjotr.

Pjotr is niet alleen artiest maar ook gepassioneerd docent, spreker en schrijver. Als jong talent wil hij zich zo breed mogelijk inzetten. Theater Hanzehof & Buitensociëteit heeft de ambitie om naast een klassieke concertzaal en theater, ook een poppodium te zijn en de huiskamer van de stad te zijn. Daar hoort uiteraard ook de ontwikkeling van talent bij.

Theater Hanzehof vergroot met deze eerste ‘Artist in Residence’ de functie als een van de belangrijkste culturele ondersteuners van de regio.