Stedendriehoek

Radiomaker in de prijzen

WARNSVELD – Warnsvelder Lex Landeweerd is werkzaam bij Radio 10 Gold als de sidekick van Lex Gaarthuis. Dit team is dit jaar de trotse winnaar van de Marconi Award geworden.

De geboren en getogen Zutphenaar Lex Landeweerd volgde een opleiding  bij de Hotelvakschool, maar kwam al snel in contact met het radiowereldje. Hij begon op zolder bij zijn ouders een internet-radiostation, want radio was zijn lust en zijn leven. Bij de lokale radiozender BFM kreeg hij zijn eigen programma voor scholieren Relex Radio op zondagavond. Daarna volgde een opleiding bij Radio Veronica.

De Marconi Award is een Nederlandse radioprijs, die sinds 1996 wordt uitgereikt aan radioprogrammas en radiopresentatoren. Marconi verwijst naar Guglielmo Marconi. In Amerika worden soortgelijke radiovakprijzen uitgereikt onder de naam NAB Marconi Radio Awards. De prijzen worden toegekend door een vakjury bestaande uit vertegenwoordigers van de nationale commerciële en publieke radiozenders. Het jurysysteem is gebaseerd op dat van de Oscars.

Het klinkt dus al als een hoofdprijs en zo beleeft Lex het ook. Momenteel is hij als producer en sidekick dus werkzaam bij Radio 10 waar hij samen met dj Lex Gaarthuis een ochtendshow verzorgt. Radio 10 is een onderdeel van Talpa en Lex voelt zich bij dit grote mediabedrijf goed thuis. “Als sidekick/producer is er veel te regelen om steeds maar weer een uitzending te kunnen maken. Zo ben ik bijna de hele dag telefonisch bezig om managers van artiesten en andere BN-ers te benaderen voor mijn show. Want iedere dag moeten we toch weer ons programma maken.”