Stedendriehoek

Primeur Walk for Freedom in Zutphen

ZUTPHEN – Op zaterdag 14 oktober werken mensen over de hele wereld samen om stap voor stap de slavernij af te schaffen. Zutphen doet dit jaar voor de eerste keer mee.

Dit evenement is een gezamenlijke actie, geleid door A21, een internationale organisatie tegen mensenhandel, die zich inzet om slavernij overal en voorgoed af te schaffen. A21 wil met deze vierde Walk for Freedom over de hele wereld mensenhandel in de spotlights zetten en fondsen werven ter ondersteuning van hun werk, om zo door te kunnen gaan met het bereiken, redden en herstellen van levens.

Mensenhandel is de snelst groeiende vorm van misdaad ter wereld; het genereert meer dan 140 miljard euro per jaar. En dat gaat ook ons land niet voorbij. Vormen van mensenhandel zijn: seksuele uitbuiting, dwangarbeid, arbeidsuitbuiting, huishoudelijke slavernij en kindsoldaten en kinderarbeid.

Burgers in Zutphen en Warnsveld worden uitgenodigd mee te lopen tijdens deze eerste Walk for Freedom in Zutphen. Samen met anderen in ruim 600 steden op deze wereld wordt, in stilte, 3 kilometer door Zutphen gelopen. Het doel is om bewustwording te creëren over al het onrecht dat mensenhandel met zich meebrengt en stil te staan bij de 21 miljoen mensen die nog in slavernij leven.

De start van de Walk is om 14.00 uur aan de Nieuwstad in Zutphen. Aanmelden kan via e-mail wffzutphen@gmail.com. Deelname aan de Walk for Freedom kost €10,-. Dit is inclusief een A21 T-shirt voor de wandeling en koffie/thee na afloop.