Stedendriehoek

Primeur Speciaalbierenfestival

ZUTPHEN – Zondag 20 augustus is Zutphen een festival rijker. Dit keer een Speciaalbierenfestival: een dag die in het teken staat van de wereld van bier. Het betreft een primeur voor Zutphen. Bierliefhebbers zullen zich deze dag niet vervelen. Bij dit festival, dat om 13.00 uur van start gaat in het Vogelpark, hebben verschillende brouwerijen en biermerken hun bar uitgestald om iedereen te laten genieten van heerlijke speciaalbieren.

De organisatie ligt in handen van Joke en Hans-Jurgen Meurs van Kings & Queens. “Het evenement wordt zelf al een topbeleving, maar het is extra bijzonder omdat dit het eerste Speciaalbierfestival in Zutphen is. Daarmee heeft de stad een primeur.” Iedereen, van jong tot oud, zal zich hier vermaken.

Kies je favoriete biertje
Verschillende brouwerijen en biermerken hebben hun bar uitgestald om iedereen te laten genieten van heerlijke speciaalbieren. De merken, waaronder La Trappe, Palm, Corner en de Molen staan klaar met een lekker proefglas en de nodige kennis om iedereen wat geschiedenis en interessante bierfeitjes bij te leren. Voor iedereen die graag eens een (ander) biertje proeft, is dit een uitgelezen kans. En daarbij leer je meteen nog eens wat bij over verschillende soorten bier.

Vermaak voor het hele gezin
“Er zullen een flink aantal biermerken komen. Eindelijk kun je ontdekken hoe dat ene biertje smaakt wat je al zo lang eens wilde proeven. Natuurlijk is het tijdens het festival ook aan eten gedacht. Een foodtruck van Klein Proeven is aanwezig en omdat bij eten en drinken ook een muziekje hoort, zorgt dj Wilbert van B-FM voor de lekkerste hits. De kinderen worden zeker niet vergeten. Wij zorgen dat het springkussen voor de kleintjes is opgeblazen, zodat ook zij zich heerlijk kunnen vermaken.”

Wat is belangrijk om te weten?
Het festival begint om 13.00 uur en eindigt zo ongeveer wanneer de zon onder gaat. De locatie is het Vogelpark in Zutphen en de toegang is gratis. Het Vogelpark leent zich uitstekend voor dit zomerse festival. De mooie locatie en het smakelijke festival zorgen, hopelijk met mooi weer erbij, voor een geslaagde dag voor het hele gezin.
De organisatie is in handen van Kings & Queens. Deze allround sportsbar is sinds een aantal jaren gevestigd in hartje Zutphen, naast het station. “Vanaf het begin is de bar een groot succes en dit jaar hebben we dan ook uitgebreid. Zo hebben wij inmiddels bowlingbanen aan laten leggen en omdat wij altijd in zijn voor nieuwe initiatieven hebben wij nu ook een Escape Room (ook de eerste die Zutphen kent!).“ www.facebook.com/speciaalbierfestivalzutphen , www.kandq.nl