Stedendriehoek

Praten over zelfmoordpreventie

ZUTPHEN – Ixta Noa verzorgt dinsdag 30 januari een thema-avond over Zelfmoordpreventie. Ger Ceelen, gastspreker van 113 Zelfmoordpreventie komt deze avond een presentatie geven over dit onderwerp. 113 biedt laagdrempelige hulp met online en telefonische hulpverlening door professionals, vrijwilligers en stagiairs. Dit voor mensen met suïcidale gedachten of gevoelens en hun naasten.

Zelfmoordpogingen komen vaak voor. Het helpt, wanneer iemand met zelfmoordgedachten hierover praat. Het delen van je gedachten, gevoelens geeft een gevoel van herkenning en biedt mogelijk oplossingen. Steeds meer organisaties en sectoren vinden dat zelfmoordpreventie niet alleen de verantwoordelijkheid is van de zorgsector. De ambitie van 113 Zelfmoordpreventie is om zelfmoord in Nederland radicaal terug te willen dringen. Deze avond geeft brede informatie over hetgeen 113 Zelfmoordpreventie doet en aanbiedt. Voor meer informatie: www.113.nl

 

Ixta Noa heeft het afgelopen jaar thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. In het Praktijkhuis aan de Stationsstraat 1 te Zutphen wordt iedere laatste dinsdag van de maand een actueel thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring. Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven dat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.

 

De thema-avond 113 Zelfmoordpreventie op 30 januari is van 19.00 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Het adres is Praktijkhuis Ixta Noa, Stationsstraat 1 in Zutphen. De toegang is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig.