Stedendriehoek

Popronde strijkt neer in Zutphen

ZUTPHEN – De nationale Popronde reist weer door het land. Van Amsterdam tot aan Maastricht. De lokale Popronde-organisatie Zutphen is er trots op dat de stad voor het derde jaar op rij meedoet als één van de 35 uitverkoren steden. Op zondag 22 oktober strijkt het ‘muzikale circus’ neer in de Hanzestad. “Met grote dank aan de deelnemende locaties en ondernemers”, zeggen de organisatoren Berry Vink en Hans Boersbroek namens de Stichting Popcollectief Zutphen.

Jaarlijks worden voor de Popronde de beste aanstormende Nederlandse talenten en bands geselecteerd door een strenge vakjury, waaronder radio 3FM, de nationale muziekmagazines zoals Oor en andere vaklieden uit de popindustrie, zoals de grote festivalboekers en programmeurs. Deelname aan de Popronde betekent ieder jaar weer voor vele bands (circa 1.500 tot 2.000 inschrijvers en slechts 120 uitverkorenen) de kans om door te breken naar bijvoorbeeld Eurosonic/Noorderslag, de nationale en Europese pop- en festivalpodia. Maar daar moeten ze wel wat voor doen! Waaronder zoveel mogelijk lokale (kroeg)optredens en bekendheid zien te scoren in de deelnemende steden. Zo ook in Zutphen, waar 25 bands van zich zullen laten zien en horen.

Veel muzikale acts beleefden hun doorbraak tijdens de Nationale Popronde. Denk bijvoorbeeld aan een band als Racoon of, meer recent, de populaire band Kensington die komend jaar de Amsterdam Arena vast en zeker uitverkoopt.  “En dat maakt ook het leuke en interessante van de Popronde, zoals de editie Zutphen. Hier tref je hoogstwaarschijnlijk ook weer enkele, volgende nieuwkomers die het straks gaan maken. Lokaal maak je kennis met het nieuwste van het nieuwste op Nederlands popgebied. Bijkomend voordeel is dat je ze nu nog allemaal gratis kunt spotten op diverse locaties in de stad”, aldus de organisatie.

“De gehele selectie voor Zutphen kun je online vinden en beluisteren. Ook is er een speciale Popronde-app voor je smartphone te downloaden, waarop je je eigen programma kunt samenstellen en via Spotify de deelnemende bands kunt beluisteren. Uiteraard liggen de programmaboekjes en het magazine binnenkort op alle locaties. Ook op de dag zelf staat de Popronde-caravan weer paraat op de Zaadmarkt, waar je programma, merchandise en andere artikelen kunt scoren. Verder is er een selfie booth om je bezoek aan de popronde Zutphen te laten vastleggen.”

Enkele namen die in Zutphen te zien en horen zijn: Jan Terlouw Junior & The Nightclub, Blue Marble, PaPa GoNi (zie foto), Batobe, Forever Saturday, The Curious Incident, Tom Tukker en BEAUX. Aanvang van het evenement is om 14.00 uur en het feest gaat door tot in de late uurtjes. Meer informatie is te vinden op Facebook ‘Popronde Zutphen’ en op de website https://www.popronde.nl/steden/zutphen