Stedendriehoek

Plant een bosje voor de vogels

ZUTPHEN – In de herfst en de winter eten allerlei vogels en andere dieren de bessen van struiken en bomen en vinden er een veilige plek om te schuilen. Met het aanplanten van vogelbosjes kunnen deze soorten worden geholpen.

Inwoners van de gemeente Zutphen kunnen nu zelf de handen uit de mouwen steken en meedoen aan de actie vogelbosjes van de Gemeente Zutphen, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), Natuur en Milieu Gelderland (NMG) en ondersteund door Zutphen Energie, De Werkmakers en de Bomenstichting Zutphen.
Particulieren met een stuk land van ongeveer 100 m2 of meer en woonachtig in de gemeente Zutphen, kunnen vogelbosjes aanplanten op hun erf of op overhoekjes: stukjes land die niet gebruikt worden. De soorten die aangeplant worden zijn vooral besdragende struiken als meidoorn, Gelderse roos, kardinaalsmuts en lijsterbes. Met streekeigen bosplantsoen worden waardevolle stukjes natuur gecreëerd die een bijdrage leveren aan het versterken van biodiversiteit en het vastleggen van CO2. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/vogelbosje-zutphen.