Stedendriehoek

Piep zei de muis

ZUTPHEN – Op dinsdag 10 maart om 15.15 uur start dé club voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die opgroeien in een gezin/omgeving met stress, spanning. De gratis kinderclub ‘Piep zei de muis’ wordt georganiseerd door Impluz en Perspectief. 

“Hier leren de kinderen, samen met handpop Piep de muis, met lastige situaties en emoties om te gaan. Het is mooi om te zien dat ze al snel hun eigen verhaal over spannende en stressvolle situaties aan Piep toevertrouwen”, zegt preventiewerker Marij Doornebosch van Impluz.

De club wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Marij Doornebosch is één van hen. “Piep zei de muis organiseren wij voor kinderen die in hun gezin/omgeving stressvolle dingen meemaken”, vertelt ze. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld ouders die veel ruziën, of een ouder die (psychisch) ziek is, een (heftige) scheiding of schulden. Maar ook een broer/zus die met gedrag veel aandacht opeist. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven.”

Aanmelden voor ‘Piep zei de muis’ kan via www.impluz.nl/cursussen. Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar via 0570-604900 of via e-mail info@impluz.nl