Stedendriehoek

Phoenix in vuur en vlam: jubileumconcert met sopraan Jacqueline Bosch

BRUMMEN – Vrouwenkoor Phoenix bestaat 40 jaar en dat gaan de vrouwen uiteraard groots vieren. Zaterdag 15 april is het grote jubileumconcert ‘Phoenix in Vuur en Vlam‘ vanaf 20.00 uur in de Oude- of Sint-Pancratiuskerk in Brummen. Ze doen dit niet alleen: soliste Jacqueline Bosch werkt mee en een ensemble van Harmonie Orkest Brummen (HOB).

Jacqueline Bosch is een zeer bijzondere gast voor het koor, want ze startte in 1997 als sopraan bij Vrouwenkoor Phoenix. Ze zong daarna bij diverse opera-, operette-, musical- en oratoriumaria’s en haalde zelfs de finale van het tv-programma Una Voce Particolare. Koorlid en (mede)concertorganisator Wicha Ter Maat: “Hoe ontzettend bijzonder is het dat deze soliste weer voor even terugkomt naar Brummen en voor en met ons zingt tijdens het jubileumconcert.”

Behalve Jacqueline Bosch zal ook een ensemble van het HOB het concert extra cachet geven, en dat ze dat echt tot in de puntjes kunnen, hebben ze al vaak bewezen. Het koperensemble staat onder leiding van Erik van Hierden.

Feest van herinnering bij Phoenix

De zangeressen van Phoenix laten uiteraard ook zelf flink van zich horen tijdens deze concertavond. Wicha: “We kunnen natuurlijk putten uit een enorm repertoire met mooie nummers uit de afgelopen 40 jaar. En zoals je van ons gewend bent, brengen we weer veel afwisseling, dus dat wordt een feest van herinnering.” Het koor brengt onder meer nummers als het gedragen Der Lindenbaum, lijflied Viva tutte, het vlotte Early one morning, de prachtige nummers Memory en The Rose, ook de musicalknallers I will follow him en We’re gonna put on a show. Phoenix staat onder leiding van Alyde Touwen en pianiste Tatiana Laryna verzorgt de begeleiding.

Kaartverkoop jubileumconcert

Een kaartje voor dit bijzondere concert is 12,50 euro, dat is inclusief een consumptie. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. De entreekaarten zijn te koop via koorleden, bij drogisterij Troost in de Ambachtstraat in Brummen en ’s avonds bij de ingang van de kerk – mits het niet is uitverkocht. Meer info over het koor: www.vrouwenkoorphoenix.nl.