Stedendriehoek

Overtuin tweede pinksterdag open

WARNSVELD – Op maandag 6 juni, tweede pinksterdag, is er weer een Opentuindag in de Overtuin. De meeste stinzenplanten zijn nu uitgebloeid en verschillende grasperken zijn alweer strak gemaaid. Hierdoor heeft de tuin weer een frisse, zomerse aanblik.

Een lust voor het oog is de Cornus Kousa naast het terras, die van onder tot boven in bloei staat. Het is een van de uitheemse bomen die in de 19de eeuw door Von Siebold uit Japan in Europa geïntroduceerd werd en destijds graag in landschapstuinen werd aangeplant. Evenals de tulpenboom, ofwel Liriodendron tulipefra, die uit Amerika werd gehaald. Met zijn geelgroene tot oranjeachtige bloemen is hij een grote nectarbron voor bijen en andere insecten.

Het is sowieso goed toeven in de Overtuin. Bij het oude tennisprieel uit 1906 is een jeu de boulesbaan, waar alle bezoekers gebruik van mogen maken. Op het terras wordt vers appelgebak geserveerd. Tevens is er deze dag een verkoop van allerlei soorten vogelboeken. Voor slechts €0,50 kunnen bezoekers hun slag slaan en de opbrengst komt geheel ten goede aan de tuin. Wegens de grote belangstelling bij de vorige Opentuindag is er om 13.30 uur weer een rondleiding door de tuin, waar over de planten en de rijke geschiedenis van buitenplaats Welgelegen verteld wordt.

In de galerie gaat de nieuwe expositie ‘Ik omarm mijn kristal’ van Elize de Weerd-Stork van start. Elize is in 2020 overleden en heeft de laatste jaren van haar leven als beeldend kunstenaar het proces van haar ziekte proberen uit te drukken. Op een geheel eigen wijze geeft Elize haar verhaal weer, waarbij ondanks het ziekteproces, de essentie blijft: geniet van wat wel mogelijk is. Leef vanuit je gevoel, pak de regie, want het gaat om jou. Tijdens de opening om 16.00 uur wordt Elize herdacht met deze tentoonstelling die zij het liefst zelf nog had willen maken.

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt €3,50 (alleen contante betaling). Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding hebben vrije toegang. De Overtuin is gelegen aan Molenstraat 6 in Warnsveld en geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op website www.deovertuin.nl, via e-mail info@deovertuin.nl of telefoon 0575-559989.