Stedendriehoek

Overtuin opengesteld op Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag 5 april staat de poort van de Overtuin weer open voor bezoekers. Er is een wandeling via een eenrichtingsroute gemaakt om de in 1832 in landschapsstijl aangelegde tuin goed te kunnen bekijken. De monumentale bomen staan voorzichtig in blad, met een ondergrond van onder andere bosanemonen, lelietjes van Dalen en Blue Bells.

De ontluikende bladeren van de oudste honingboom van Nederland laten nog even op zich wachten, waardoor de indrukwekkende boomstructuur nu goed te zien is. Ook staat de oude imposante Beverboom, of te wel Magnolia grandiflora, uitbundig in bloei. De vele fruitbomen die zijn aangeplant in de tijd van de dames van Verloren van Themaat staan ook voorzichtig in bloei. De appels, peren, kweeperen en pruimen laten zich van hun mooiste kant zien.

Koffie en thee ‘to go’
In de sfeervolle oude boerderij, tevens galerie, is voor de laatste dag de expositie ‘Gelderland in inkt en olieverf’ van Jan Baggen te zien. Jan tekent en schildert voornamelijk buiten.
De openingstijd op Paasmaandag is van 12.00 tot 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. De galerie is vrij te bezichtigen, alleen voor een bezoek aan de tuin wordt € 3,00 entree gevraagd. Er is geen pinautomaat aanwezig, graag contante betaling. Voor meer informatie: www.deovertuin.nl of info@deovertuin.nl of 0575 – 559989