Stedendriehoek

‘Oude bekende’ trapt nieuw jazzjaar af

Het is bij Jazz at The Peacock goed gebruik dat tweederde van het jaarlijkse programma wordt verzorgd door ‘nieuwe bands’. Dat wil zeggen: bands die niet eerder op het podium van De Pauw hebben opgetreden.

De band die optreedt op zondagmiddag 21 januari, behoort niet tot die categorie: al twee keer eerder was The Farmhouse jazz & bluesband te gast in Warnsveld. De grote schare trouwe fans kan er niet genoeg van krijgen en het uitgebreide en veelzijdige repertoire zorgt ervoor dat ieder concert weer anders is.

De band kent een roerige historie, die teruggaat tot 1980. Via enkele hergroeperingen binnen de The Stable Roof Jazzband en The Farm House ontstond in 2014 de huidige bezetting. Die stelt zich nog steeds ten doel om binnen de traditionele jazz een eigen geluid te laten horen. De invloed van Chris Barber klinkt duidelijk door, maar daarnaast is er ruimschoots plaats voor andere stijlen, waaronder blues en gospel. En zo ontstaat een boeiend programma, vertolkt door zeven topmuzikanten, dat – mede door de interactie met het publiek – geen moment verveelt.

De bezetting van de band is: Cees Heegstra (drums), Carla Tavenier-Kok (contrabas en zang), Gerard Tevenier (gitaar/banjo), Michael Muller (trompet), Michiel Pos (saxofoon/bluesgitaar/zang), Jan Vreeburg (saxofoon/klarinet/trombone) en Jan Gombert. Gombert, een bekende naam binnen het traditionele jazzwereldje, vervangt deze middag Hans van Wermeskerken, die wegens ziekte voorlopig uit de roulatie is.

Het concert vindt zondag 21 januari, van 14.30 tot 17.00 uur, plaats in De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld. De entreeprijs bedraagt €12,50. Voor meer informatie: www.jazzandsozutphen.nl