Stedendriehoek

Orgelconcert eerbetoonnaan Zutphense componist

ZUTPHEN – Op zaterdag 29 april om 17.00 uur is er een bijzonder orgelconcert in de Sint Walburgiskerk, onder de titel ‘Bert Matter 80 jaar’. Op deze dag viert deze vermaarde Zutphense organist en componist zijn tachtigste verjaardag.

“Der Organistenmacher van de twintigste eeuw, eminent improvisator en inspirator voor vele organisten en orgelliefhebbers, verdient het om op deze heuglijke dag in het zonnetje gezet te worden. Er is maar één plek waar dit kan: de Zutphense Walburgiskerk”, aldus Jos Divendal van de Stichting Henrick Baderorgel. “Het Baderorgel in deze kerk is sinds 1969 de grote bron van inspiratie voor het levenswerk van Bert Matter. Onnavolgbare orgelcomposities, grote en kleine, kwamen hier tot stand. In talloze concerten klonk nagenoeg de gehele orgelliteratuur. Zijn schitterend orgelspel tijdens de kerkdiensten beleefden velen als eilandjes van het Schone, het Ware en het Goede.”

Het concert wordt gegeven door Cor Ardesch, Berry van Berkum, Johan Luimes en Klaas Stok. Zij zijn oud-studenten van Bert Matter en hebben inmiddels zelf een schitterende carrière opgebouwd als musicus. Op het programma van dit concert staan improvisaties op choraal-voorspelen van J.S. Bach en composities van Bert Matter. Na afloop van het concert is er bij een hapje en een drankje gelegenheid om Bert Matter te feliciteren met zijn verjaardag. De toegang tot dit concert is vrij.