Stedendriehoek

Optreden voor de veteranen

ZUTPHEN/EEFDE – Na het succes van 2015 is muziekvereniging Concordia uit Eefde opnieuw gevraagd een bijdrage te leveren aan de bevrijdingsactiviteiten dit jaar in Zutphen. Op dinsdag 5 mei en op donderdag 7 mei geeft het orkest twee verschillende concerten in het kader van 75 jaar Vrede en Vrijheid.

“Evenals vijf jaar geleden zijn wij door de gemeente Zutphen en de organisatie Welcome Again Veterans (WAV) uitgenodigd voor twee optredens in Zutphen: het slotconcert aan het einde van de bevrijdingsoptocht op het ’s Gravenhof op dinsdagmiddag 5 mei en het bevrijdingsconcert in de Buitensociëteit op donderdagavond 7 mei. We hebben deze uitnodigingen met beide handen aangegrepen”, zegt Marijn van den Born van Concordia vol trots.

Solist Johannette Zomer
De bevrijdingsoptocht wordt een groots spektakel met meer dan 400 deelnemers. De ingrediënten zijn inmiddels bekend: vredesvuur, jeeps en andere legervoertuigen, vlaggen, vliegtuigen, pipes- en drumband, tulpenblaadjes etc. Het bevrijdingsconcert in de Buitensociëteit heeft als thema: The Sound of Freedom. Solist deze avond is de sopraan Johannette Zomer. Speciale gasten zijn natuurlijk de Canadese veteranen met hun familie en vrienden.

Het slotconcert op dinsdag 5 mei is gratis en vrij toegankelijk voor publiek. De kaartverkoop voor het concert op donderdag 7 mei start eind maart, zowel online alsook via de bekende verkooppunten in Eefde en Zutphen.

(Foto: Pascale Drent)