Stedendriehoek

Opnieuw Zomer in Zutphen

ZUTPHEN – De nationaal en internationaal befaamde sopraan Johannette Zomer woont in Zutphen en dat is steeds beter te merken. Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari vindt er onder haar leiding in Dat Bolwerck een zeer speciale masterclass – een Bach workout – plaats. Naast Johannette Zomer zijn tenor/sterevangelist Nico van der Meel en bas/bariton Stephan Macleod daar master/docent. Het slotconcert is op zondag 12 februari om 16.00 uur in de Sint Janskerk.

Johannette Zomer organiseert met het Stembandatelier via de stichting Sparrowtree (vaak in Zutphen, soms ook daarbuiten) diverse, openbaar toegankelijke masterclasses. Die worden afgesloten met een concert waarin, behalve leerlingen, ook de leraren optreden. In 2016 werd in Zutphen de succesvolle ‘Zomeracademie’ georganiseerd. In 2017, tijdens de Open Monumentendagen op 8, 9 en 10 september, voeren deelnemers en docenten van een in Toscane gegeven koorcursus de opera Dido & Aeneas van Henry Purcell uit in de binnentuin bij Dat Bolwerck.

 

De masterclasses van 10 tot en met 12 februari zijn voor 10 euro per dagdeel bij te wonen. De masterclass wordt op zondagmiddag afgesloten met een concert in de Sint Janskerk. Dan is een aantal deelnemers van de Masterclass te beluisteren. Hoogtepunt is ongetwijfeld het Bach Meesterconcert, waarin leraren zich laten horen in het prachtige BWV 32 ‘Liebster Jesu, mein Verlangen’. De entree voor dit slotconcert bedraagt 17,50 euro. Voor meer informatie en kaarten: www.johannettezomer.com