Stedendriehoek

Opening Kindertuin op 30 maart

ZUTPHEN – Het nieuwe seizoen van de Kindermoestuin op het Volkstuincomplex Hoge West / Laarmansheuvel gaat van start op donderdag 30 maart. Die middag wordt het seizoen feestelijk geopend met leuke tuin activiteiten. Basisschoolkinderen zijn van harte welkom van 15.00 tot 16.30 uur.

Leren tuinieren, verwondering over de natuur en lekker buiten bezig zijn met elkaar, dat is wat de Kindertuin te bieden heeft. De voedselcoaches van Stichting Stadsvoedsel Zutphen organiseren samen met vrijwilligers vanuit wijkcentrum Waterkracht activiteiten en beheren  de Kindertuin. Afgelopen weken is er hard gewerkt om de Kindertuin klaar te maken voor de start van het seizoen.

De Kindertuin is bedoeld voor kinderen die houden van buiten spelen, interesse hebben in de natuur en het leuk vinden om bezig te zijn met moestuinieren en buiten kokkerellen. Na de opening op donderdag 30 maart, zijn kinderen elke maandag en donderdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur van harte welkom om te tuinieren. Als je 8 jaar of ouder bent kan je een eigen moestuintje krijgen om elke week in te werken. Als je jonger bent kom je samen met bijvoorbeeld je ouders of grootouders. Af en toe naar de tuin komen kan ook. Je kunt meehelpen in de gemeenschappelijke moestuin en meedoen met allerlei andere leuke tuin activiteiten.

Hoe kom je naar de Kindertuin? Neem de hoofdingang van het  volkstuincomplex aan de Thorbeckesingel en herken de Kindertuin aan de groene koepelkas. Voor aanmelden en meer informatie mail naar patricia@wijkcentrumwaterkracht of bel/app naar 06-10840988.