Stedendriehoek

Opening Hof van Heeckeren in mei 2017

ZUTPHEN – De transformatie van het rijksmonument het Hof van Heeckeren van een kantoorgebouw tot een museum vordert gestaag. Deze maand vindt de oplevering van de bestaande bouw plaats. De volgende stap is dat de tentoonstellingsbouwer en de musea gaan werken aan de inrichting. De officiële opening zal plaatsvinden in mei 2017.

Op dit moment is de verbouwing van het bestaande pand aan de Kuiperstraat nagenoeg gereed. De kantoren van de Musea Zutphen (Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak) en van het team Archeologie zijn al verhuisd naar de nieuwe locatie. In de middeleeuwse kelder is de tentoonstellingsbouwer volop bezig met de vitrines voor het eerste deel van de vaste collectiepresentatie van het Stedelijk Museum Zutphen, waarin het verhaal van de stad wordt verteld.

Deze maand gaat de tentoonstellingsbouwer ook aan de slag met het inrichten van de museale zalen. Daarna zullen de musea in december kunnen starten met het inrichten van de 12 zalen voor de vaste collectiepresentaties van beide musea, de twee wisseltentoonstellingsruimten, de educatieve ruimte en de entreeruimten. Tegelijkertijd worden de technische ruimten ingericht en wordt in overleg met het Hampshire Hotel het museumcafé vormgegeven.

De oplevering van de nieuwbouw staat in februari 2017 gepland. Hierna kunnen de musea aan de slag met de inrichting van het entreegebied met kassa en museumwinkel, de multifunctionele ruimte, de pantry en de werkplekken in het Witte huisje.