Stedendriehoek

Open tuinen routemet Groei en Bloei

ZUTPHEN – Op zaterdag 17 juni, tijdens de Nationale Tuinweek, verzorgt Groei en Bloei afdeling Zutphen e.o. een Open Tuinen Route. De beheerders en tuineigenaren heten bezoekers van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Alleen voor toegang tot de tropische kas in De Kaardebol betaalt men entree.

De aftrap van de route vindt plaats in de historische Stadsboomgaard om 10.00 uur; deze is het best te bereiken via de ingang van het Vogelpark. Men kan een bezoek brengen aan een aantal historische hofjes, namelijk de Agnietenhof (open tot 13.00 uur) en het Oude Bornhof.

Vervolgens zijn er een aantal particuliere tuinen te bezichtigen. Dit zijn de tuin van mevrouw de Boer, Weerdslag 120; de tuin van mevrouw Versteeg, Weerdslag 165; de tuin aan het Zwanevlot 146, ontworpen en aangelegd door Loek Gorris en de tuin van de familie Gieling, Meinsmasingel 20.

Ook De Kaardebol, centrum voor duurzaamheid aan de Harenbergweg 1, is deze dag geopend, met daarin de kwekerij van Annemieke Spijker, de showtuin van Loek Gorris. Op dit terrein is ook de tropische kas. Leden van Groei en Bloei krijgen korting op de entreeprijs. Voor meer informatie en een routebeschrijving, raadpleeg de website zutphen.groei.nl