Stedendriehoek

Op Stadsavontuur door Zutphen

ZUTPHEN – In maart kan iedereen op ‘Stadsavontuur’ door Zutphen. Deze culturele speurtocht, op de drie zaterdagavonden 4, 11 en 18 maart, geeft deelnemers een inkijkje in Zutphen tijdens de laatste jaren van de achttiende eeuw. De patriottentijd was een spannende periode vol corruptie en rebellie. Deelnemers gaan in duo’s of kleine groepen codes kraken, puzzels oplossen én nieuwe plekken in de stad ontdekken.

Deelnemers aan het Stadsavontuur trekken vanuit de startlocatie, Rodetorenstraat 65, met een speciaal vormgegeven krant de binnenstad in. Het Stadsavontuur neemt ongeveer twee uur in beslag en laat je de oude binnenstad bekijken door de bril van Zutphense patriotten zoals de gebroeders Van der Capellen, ‘De Bloedtapper’ Suideras en de orangistische Judith van Dorth.

Binnenkijken na openingstijd

Het Stadsavontuur brengt je op bijzondere historische en culturele plekken in Zutphen. Deelnemers krijgen de unieke kans om buiten openingstijden deze monumenten en hun collecties te ervaren. Denk bijvoorbeeld aan Dat Bolwerck, Musea Zutphen, Graafschap bibliotheken en het Regionaal Archief Zutphen.

Kunst die je (aan)raakt

Speciaal voor het Stadsavontuur maken vijf hedendaagse kunstenaars nieuw werk. Verwacht daarbij geen bordjes ‘verboden aan te raken’. Het Stadsavontuur laat zien dat kunst meer kan zijn dan een schilderij aan de muur. Anne ten Ham, Jelle Mastenbroek, Loes Faber, May Heek en Valentina Gal bieden nieuwe perspectieven op onbelichte gebeurtenissen en personen uit de Zutphense geschiedenis. Bovendien neem je als deelnemer een kunstwerkje mee naar huis.

Doe mee!

Deelnemen kan op de zaterdagavonden 4, 11 en 18 maart in tijdvakken van 18.15 tot 20.30 uur en in groepen vanaf 2 personen. In verband met de moeilijkheidsgraad van de puzzels is de aanbevolen leeftijd vanaf 10 jaar. Deelname kost 12,50 euro per persoon, kinderen onder de 10 jaar hebben vrije toegang onder begeleiding.

Meer informatie en tickets: shopfie.nl/product/stadsavontuur-2023/