Stedendriehoek

Oosterse dansen in de Hanzehof

ZUTPHEN – Op zondag 26 maart vindt het jaarlijkse, internationale festival Oriental Dance Event plaats in Theater Hanzehof. Het festival wordt georganiseerd door Sheila Meijers van Sheila’s Buikdanscentrum. Samen met groepen uit Zutphen, Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Doetinchem geeft zij een spetterend feest voor het goede doel.

Het jaarlijkse internationale festival Oriental Dance Event is de laatste jaren uitgegroeid tot een spektakel. Door de grote omvang van het evenement is er een stichting in het leven geroepen om alles rond te breien, Stichting Oriental Dance Event. Deze stichting houdt zich het hele jaar bezig met het samenbrengen van mensen van verschillende culturen. De leden van de stichting willen integratie bevorderen en begrip voor elkaar. Ook zetten zij zich in voor vrouwen empowerment. Dit doen zij door middel van workshops en lezingen. “Het is een evenement geworden dat vrouwen uitnodigt om zelfvertrouwen te hebben en samen plezier te maken”, vertelt Sheila. “Al dansend maken we het leven weer een stukje mooier. Het is elk jaar weer hartverwarmend dat er zoveel vrouwen van alle leeftijden, culturen, achtergronden, maten en vormen eensgezind naast elkaar staan te dansen en feest te vieren. Op een positieve manier met elkaar verbinden.”
Tijdens het evenement zijn er buikdans-, Bollywood- en burlesque-optredens. Ook is er spetterende live-muziek. De deuren gaan zondag om 12.00 uur open. Tot 17.00 uur is er een snuffelmarkt in de foyer. Van shisha tot massages, van oosterse kleding tot lifestyle-kraampjes, er is genoeg te beleven. Ook zijn er oosterse hapjes en drankjes verkrijgbaar bij de bar. Van 14.00 tot 15.00 uur is er een leerlingenpresentatie van Sheila’s Buikdanscentrum. Van 16.00 tot 17.00 uur is er de Galashow, waarin docenten, nationale en internationale sterren hun buikdanskunsten laten zien.
Alle opbrengsten gaan naar de humanitaire projecten van stichting Embracing The World. Oprichter Amma zet zich sinds 1981 in voor de allerarmsten in de wereld. De stichting probeert eten en drinken, onderkomen, zorg en onderwijs te faciliteren aan mensen in ontwikkelingslanden. Mara Amritanandamayi, oftewel Amma, geeft haar leven op een onbaatzuchtige manier aan de armen. Zij probeert hun lijden (fysiek en mentaal) zo veel mogelijk te beperken.
Een entreekaartje kan men kopen aan de deur van de Hanzehof. Voor de volwassenen kost het 10 euro, voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar 5 euro en voor kinderen onder de vijf jaar is de entree gratis. Theater Hanzehof is gevestigd aan Coehoornsingel 1. Voor meer informatie, zie de website www.orientaldance.nl , stuur een e-mail naar sheila@sheilabuikdanscentrum.nl  of bel 06-21427703.
Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor het Oriental Dance Event, kunnen uiterlijk donderdag 23 maart 15.00 uur een sms sturen (0,60 per sms). Sms: STE<spatie>oriental naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht.