Stedendriehoek

Ontdek, experimenteer en doe!

ZUTPHEN – Goed nieuws voor avonturiers: na twee jaar afwezigheid gaat makersfestival Ambacht21 dit jaar gewoon door. Op zondag 11 september wordt de binnenstad weer omgetoverd tot een bruisende werkplaats, die jong en oud uitnodigt om te ontdekken, te experimenteren en vooral te doen. Hoofdsponsor van dit jaar KME – voorheen Aurubis – pakt tijdens Festival Ambacht21 uit met een open dag.

Festival Ambacht21 laat bezoekers op een interactieve en originele manier kennismaken met de wereld van techniek en ambacht. Op uiteenlopende locaties kan de jeugd ervaring opdoen bij échte ambachtslieden en meemaken hoe het is om een technisch beroep te hebben.

Er zijn workshops, demonstraties en diverse knutselactiviteiten met oude én nieuwe technieken. Denk aan glasblazen, bruggen bouwen, het smeden van een sleutelhanger of het bakken van een ambachtelijke hamburger.

Fabriek vol techniek
Of stap in de wereld van drones, virtual reality en 3D printing. Er valt genoeg te beleven. Ook middelbare scholen uit de regio nemen deel aan Ambacht21 en laten de jeugd kennismaken met verschillende opleidingen en richtingen voor een toekomst in de techniek.

Hoofdsponsor KME houdt tijdens Festival Ambacht21 een open dag en nodigt bezoekers uit op locatie: vanaf de hoek Marspoortstraat/IJsselkade en vanaf de hoek Pelikaanstraat/Martinetsingel rijden de hele middag pendelbussen naar de Oostzeestraat 1, waar een fabriek vol techniek is te bewonderen. De laatste rondleiding begint om 16.00 uur.

Festival Ambacht21 is er voor iedereen: voor de jeugd die ontdekt hoe leuk het is om met hoofd, hart én handen te werken. Voor volwassenen die zich willen oriënteren op andere beroepsmogelijkheden. Maar ook grootouders en leraren zijn van harte welkom om een blik te werpen op het hedendaagse ambacht. Het festival biedt voor ieder wat wils.

Festival Ambacht21 vindt plaats op zondag 11 september van 11.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Zutphen. Op die dag is het ook Open Monumentendag en zijn er in de binnenstad diverse gebouwen te bezichtigen. Kijk voor meer informatie over de deelnemers en activiteiten op de Facebookpagina van Ambacht21.