Stedendriehoek

Onderscheidingen bij afscheid van gemeenteraad

Burgemeester Annemieke Vermeulen heeft vorige week onderscheidingen uitgereikt aan twee raadsleden die afscheid namen van hun werk als raadslid. Antje van Dijk ontving de Meander en Harrij Hissink kreeg de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij werden allebei onderscheiden vanwege hun bijzondere inzet voor Zutphen.

Burgemeester Vermeulen vertelde bij de uitreiking hoeveel mensen Antje van Dijk geïnspireerd heeft in haar raadsperiode. “Vanuit haar liberale overtuiging strijdt zij voor vrijheid voor iedereen. Ze staat voor inclusiviteit, niemand mag buitengesloten worden en iedereen moet kunnen meedoen. Als raadslid was zij altijd rechtvaardig, beet zich vast, vroeg precies na hoe het zat, had respect voor anderen, dwong respect af, kon toegeven dat ze fout zat. Zij was jarenlang de verbindende factor, het archief en het geheugen van de gemeenteraad. Een raadslid met hart voor de mensen.”

Stimulans en raadgever
Bij de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding aan Harrij Hissink stond de burgemeester stil bij zijn bijzondere inzet voor jongeren. “Voor startende ondernemers en raadsleden was hij een grote stimulans en raadgever. Hij heeft zich lang ingezet als Schuldhulpmaatje en maakte het verschil in de levens van mensen met grote financiële zorgen. Hij is een bekende ondernemer in Zutphen en na de verkoop van zijn bakkerij heeft hij een prachtige carrière in de Zutphense politiek gehad. Harrij was ook lid van de werkgeverscommissie en voorzitter bij fora en het technisch blok. Hij had een groot hart voor anderen en mensen deden nooit tevergeefs een beroep op hem.” Wegens zijn bijzondere inzet en zijn twaalf jaar raadslidmaatschap, ontving Harrij Hissink de Koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid.

Fotografie: Henk Derksen.