Ondernemend

Zonwering & verandaspecialist: ‘Service is het allerbelangrijkste’

Midden in het fraaie coulisselandschap van de Achterhoek, net buiten de bebouwde kom van het kleine Vierakker, bevindt zich de thuisbasis van BZV Zonwering & Veranda. Gerjan en Mariël voorzien vanuit deze locatie particulieren en bedrijven in de Achterhoek en de Liemers van kwaliteitsproducten en een hoog serviceniveau.

Gerjan is al 25 jaar actief in de zonweringsbranche, vertelt hij aan de keukentafel. Nu runt hij BZV (Bronckhorst Zonwering en Veranda’s) samen met zijn vrouw Mariël en twee medewerkers. “Het mooie is dat wij aan huis alle ruimte hebben voor opslag en een showtuin. Hier kun je zien hoe alles er echt uitziet, in een showroom is dat lastiger. Prettig voor de klant, want als je een auto koopt wil je die toch ook op de weg uitproberen en niet alleen in de showroom bekijken? Hier kun je in de glasveranda gaan staan. Als de zon schijnt merk je direct hoe snel dat opwarmt. En dat je daarom beter een veranda met een polycarbonaat dak kunt nemen, dat scheelt 80%, en daar kiezen de meeste klanten dan voor.”

Isolerende rolluiken en garagedeuren
Tegenwoordig wil iedereen zijn woning zo goed mogelijk isoleren. “Wij merken dat omdat er veel vraag is naar goed isolerende rolluiken en garagedeuren”, aldus Gerjan. “Dat is momenteel zelfs onze corebusiness. De ‘ouderwetse’ blikken kanteldeuren worden niet veel meer verkocht, want die isoleren nauwelijks. Wij verkopen juist veel vleugel- en sectionaaldeuren van hoogwaardige materialen die zeer goed isoleren en ruimtebesparend zijn. Bovendien zijn meerdere aandrijvingsopties mogelijk.” Mariël: “We werken alleen met leveranciers van hoogwaardige producten: Novoferm voor de garagedeuren, Verasol levert veranda’s en Sunshade de zonweringen.”

Diverse opdrachtgevers
“Naast veel particuliere klanten hebben ook diverse scholen een onderhoudsabonnement bij ons en werken we voor de woningbouwvereniging Ieder1 in Zutphen”, vertelt Mariël. “We doen ook mooie projecten op Aruba, daar heb ik familie wonen. Mijn neef bouwt daar cabana’s bij een hotel en die hebben wij van zonweringen voorzien. Daarvoor hebben we vier weken met het hele team op Aruba gezeten. We gaan ook het lokale ziekenhuis voorzien van maar liefst 750 screens. Dat plannen we in de winterperiode wanneer het hier wat rustiger is.”

Gemoedelijkheid en goede service
Gerjan: “Klanten waarderen onze gemoedelijkheid, hier geen showroom met een systeemplafond en tl-verlichting. Onze klanten zitten gewoon bij ons aan de keukentafel met een kopje koffie, bij mooi weer zitten we buiten in de veranda. We nemen alle tijd om vragen te beantwoorden.”

“Vaak willen klanten  tegelijkertijd hun tuin aanpakken”, vult Mariël aan. “Ik werk samen met twee jongens die tuinen aanleggen en bestraten, zo kunnen we de klant een compleet plaatje aanbieden.” Gerjan knikt: “Uiteindelijk is goede service belangrijker dan verkopen. Dat is niet zo moeilijk, maar een probleem zo snel mogelijk verhelpen is een ander verhaal.” Mariël: “Elke week plan ik een onderhouds- en servicedag in, zodat we deze gevallen het liefst in dezelfde week nog kunnen oplossen.”

BZV Zonwering & Veranda
Boshuisweg 5, Vierakker (gem. Bronckhorst)
info@bzvzonwering.nl
www.bzvzonwering.nl
0575-470 078; 06 – 507 49 111