Ondernemend

‘Wij hebben de expertise voor alle vormen van onroerend goed in huis’

De meeste makelaarskantoren houden zich uitsluitend met de aan- en verkoop en taxatie van onroerend goed voor de woningmarkt bezig. Eggink Maalderink Garantiemakelaars, met twintig medewerkers en vestigingen in Zutphen, Aalten en Terborg, is daarentegen op alle vastgoedmarkten thuis. Hans Nijland (rechts op foto), directeur en woningmakelaar en Martin Koopmans, bedrijfsmakelaar, leggen uit hoe dat zit.

Alle vormen van vastgoed
Hans: “Het mooie van Eggink Maalderink is dat alle particulieren hier terecht kunnen voor de aan-, verkoop en taxatie van vastgoed, maar ook voor aankoop van nieuwbouw. Niet alleen voor woningen, maar voor alle vormen van vastgoed. Dan hebben we het over objecten als winkelpanden, bedrijfsruimtes, kantoren en bedrijfsverzamelgebouwen. Daar zijn we in deze regio best onderscheidend in. Waar andere makelaarskantoren regelmatig een bedrijfsmakelaar moeten laten ‘invliegen’ uit Apeldoorn of Deventer, hebben wij deze in Zutphen in eigen huis.”

Zakelijk vastgoed
De expertise op dit gebied komt van bedrijfsmakelaar Martin Koopmans. “Ik ben van origine woningmakelaar, maar heb me in de loop der jaren gespecialiseerd in zakelijk vastgoed. Voor het taxeren daarvan zijn andere, specifieke zaken en kenmerken van belang. Denk aan de grootte, de ligging, staat van onderhoud, hoe het gebouw bouwkundig in elkaar zit en of er sprake is van een efficiënte indeling. Maar er komen ook steeds meer andere zaken bij. Denk aan het energielabel en of een pand bestand is tegen hoog water of gevoelig voor extreme hitte. En er zijn bestemmingsplannen en milieurapporten waarmee je rekening moet houden.”

Waar voor woningmakelaars geldt dat ze uitsluitend werkzaam mogen zijn in een straal van twintig kilometer rondom hun vestiging, mag een bedrijfsmakelaar in heel Nederland actief zijn. Hans: “In deze regio verhuren wij bedrijfsverzamelgebouwen in Zutphen, Brummen en Aalten en daarnaast verkopen wij nieuwbouw bedrijfsunits en verhuren bedrijfshallen. We zijn in Zutphen ingeschakeld om bouwkavels te verkopen op bedrijventerrein De Revelhorst. Maar er zijn ook mengvormen denkbaar, zoals woonwinkelpanden.”

Maatschappelijk vastgoed
Behalve zakelijk vastgoed beheert Martin ook de portefeuille voor maatschappelijk vastgoed. Hierbij gaat het om een gebouw of terrein met een publieke functie op het gebied van onderwijs, sport, cultuur, welzijn, maatschappelijke opvang en/of zorg-medisch. “Ik heb onlangs nog advies gegeven aan een kerkinstelling.”

Agrarisch onroerend goed
Daarnaast kun je ook voor agrarisch onroerend goed bij Eggink Maalderink terecht. Hans: “Aan ons kantoor in Terborg is een grote agrarische makelaardij verbonden, Maalderink Lutke Willink, die voornamelijk gericht is op de Achterhoek. Voor het gebied tussen Doetinchem en Zutphen kan Martin, die ook agrarisch taxateur is, de zaken oppakken.”

Bijzonder beheer en rechtbanken
Dan is er nog het bijzonder beheer, waarbij banken Eggink Maalderink inschakelen om onroerend goed te verkopen voor mensen met financiële problemen. Ook rechtbanken kloppen regelmatig bij Eggink Maalderink aan voor hulp om een geschil tussen twee partijen op vastgoedgebied te beslechten. “Kortom, naast dat wij particulieren helpen een woning te kopen of te verkopen, doen we ook alles op het gebied dat buiten het wonen ligt”, besluit Hans.

Eggink Maalderink Garantiemakelaars Zutphen
Lokenstraat 6-8, Zutphen
0575 – 514 124
www.egginkmaalderinkzutphen.nl