Ondernemend

Werken aan je gezondheid met voeding die bij jou past

Lukt het je niet om af te vallen? Of voel je je niet fit of heb je bepaalde klachten, zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel of darmklachten? Nelleke Dillema helpt als natuurdiëtist in haar praktijk in Zutphen veel mensen weer op de juiste weg. “Met een voedingspatroon op maat – want iedereen is immers uniek – passend bij je voorkeur gaan we werken aan het doel dat je wilt bereiken. Dat kan gaan over afvallen of juist aankomen, maar ook bij vraagstukken zoals voeding bij hoge bloeddruk of diabetes. Daarbij gaat het vooral om het verder kijken dan de bekende Schijf van Vijf.”

Een moleculaire blik op voeding
Nelleke heeft al zo’n 30 jaar ervaring als het gaat om voeding en diëtetiek. Na de opleiding voor diëtetiek heeft ze zich gespecialiseerd in orthomoleculaire voeding. “Door voeding anders in te zetten kun je heel goede resultaten bereiken. Zo heb je veel profijt van goede voeding bij bijvoorbeeld vermoeidheid, een hoog cholesterolgehalte of darmklachten. En omdat iedereen iets anders nodig heeft werk ik altijd op maat. Om die puzzel op te lossen, juist dat vind ik erg interessant.”

Oervoeding als bron om uit te putten
Als je een hulpvraag hebt wordt er eerst gekeken wat het ‘probleem’ is. “Ik stel me op als coach en stel vooral vragen. Door samen de juiste begeleiding te kiezen kunnen we doelmatig aan verandering werken, waarbij we op zoek gaan naar de juiste voedingsstoffen en voedingsmiddelen voor jou. Denk daarbij aan koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, die ik vertaal in bijvoorbeeld fruit, eieren, roomboter, vette vis en groene groente, eigenlijk terug naar oervoeding.”

Leefstijlretraite en andere activiteiten
Nelleke is niet iemand die graag stil zit en de nieuwe plannen liggen dan ook al op tafel. Zo gaat ze binnenkort starten met het geven van kookcursussen, met de focus op gezonde voeding. Denk bijvoorbeeld aan ‘leren fermenteren’. En in haar overige tijd is ze ook nog eens beschikbaar voor catering, zowel voor particulieren als bedrijven. Wil je een aantal dagen werken aan je gezondheid onder begeleiding van drie coaches, waaronder Nelleke, dan is er de Leefstijl Retraite van 20 tot en met 23 oktober. Deze retraite is voor vrouwen in de overgang. Wil je hierover meer informatie, neem dan contact op met de praktijk.

Naast haar eigen praktijk is Nelleke ook werkzaam voor Dr. Bloem leefstijlkliniek. Als diëtist is Nelleke terug te vinden in het Kwaliteitsregister voor Paramedici, is zij lid van de Diëtisten Coöperatie Nederland, het Netwerk Orthomoleculaire Diëtisten en is zij GOK (Grip Op Koolhydraten) diëtist en Oerslank behandelaar.

Natuurdiëtist Voedingscoach
Nelleke Dillema

Piet Heinstraat 11 – Vijverstaete
T 0573 281414
E info@natuurdietist.net
W www.natuurdietist.net