Ondernemend

Verkeersschool Voskamp biedt ook theorie- en praktijklessen voor vrachtwagenchauffeurs

Verkeersschool Voskamp bestaat al bijna 60 jaar, waarvan zij al ruim 16 jaar aan de Lage Weide in Warnsveld is gevestigd. Hier kan men terecht voor het totaalpakket als het gaat om rij- en theorielessen voor auto, brommer, motor en aanhanger, maar ook vrachtwagen en tractor. “Dat men autolessen bij ons kan volgen is wel bekend, alleen de goederenopleiding voor vrachtwagenchauffeur veel minder,” vertelt eigenares Christel Leferink. 

Er zijn meerdere mogelijkheden in lespakketten en deze zijn onder leiding van ervaren en gecertificeerde rijinstructeurs. “We hebben zowel schakel als automaat auto’s en onze voertuigen zien er altijd schoon en verzorgd uit. Daarnaast is onze jarenlange ervaring natuurlijk niet onbelangrijk. Iemand die net begint met lessen wil het nog weleens onderschatten. Wij proberen dan ook zo goed mogelijk advies te geven. Daarnaast werken we veel met maandplanningen waardoor de continuïteit wordt gewaarborgd en zowel de leerling als instructeur weet waar die aan toe is.”

Theorie

Voor alle categorieën worden de theorielessen op locatie in Warnsveld gegeven. Verdeeld over twee lokalen kan de rijschool circa 44 leerlingen kwijt. “Door corona is dat nu wat minder, maar de opstelling is zodanig dat er overal een stoel tussen gezet kan worden.” In circa acht weken leert de leerling de theorie om veilig de weg op te kunnen. “Door zowel de theorie- als praktijklessen bij ons te volgen weten we zeker dat de leerling alles gehad heeft. Hoewel er bedrijven zijn die stunten met je theorie in een dag, doen wij daar niet aan mee. Snel geleerd is in onze optiek ook snel verleerd. Liever iets langzamer en een stukje thuis, dan alles in een keer.”

Vrachtwagen

Naast auto-, motor-, brommer- en tractorrijles biedt Verkeersschool Voskamp ook les voor vrachtwagenchauffeurs aan. Dit is een beroepsgoederenopleiding, die bestaat uit meerdere theorie-examens en praktijktoetsen. “Wij zijn in bezit van een vrachtwagen combinatie, die we in 2018 nieuw hebben gekocht. Deze is van alle facetten voorzien.” Zowel de praktijk als theorielessen vinden plaats in Warnsveld. “Daarnaast bieden wij ook nascholing aan. Iedere vijf jaar moet een chauffeur 35 uur nascholing volgen: een praktijkdag en vier theoriedagen.”

Subsidie

Doordat er steeds meer goed opgeleide medewerkers nodig zijn in de sector transport en logistiek biedt het SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, een subsidie aan bedrijven om het volgen van opleidingen en trainingen te stimuleren. “Hierdoor is het goedkoper om vrachtwagenchauffeurs op te leiden en dus aantrekkelijker voor bedrijven.” Kijk voor meer informatie op www.soobsubsidiepunt.nl.

Verkeersschool Voskamp
Lage Weide 11
7231 NN Warnsveld
T: 0575-543044
I: www.verkeersschoolvoskamp.nl
E: info@verkeersschoolvoskamp.nl

Dit artikel verscheen in onze ondernemersspecial.