Ondernemend

Tuinkennis, passie en ervaring

Nicolaas Bessels stond van kinds af aan al in de tuin. De natuur, met zijn grote diversiteit aan bloemen, planten, struiken en bomen, heeft altijd al zijn interesse gehad. Na diverse opleidingen aan bos- en tuinbouwscholen en een prachtige stage in Groot-Brittannië, heeft hij van zijn passie zijn werk kunnen maken: “In mijn werk streef ik naar een optimaal resultaat en houd mezelf scherp door ieder jaar inspiratie op te doen door tuin- en landschapsreizen. Daarnaast wil ik anderhalve dag per week buiten zijn en met de mannen meedraaien. Zo houd ik ‘feeling’ met het werkveld en de medewerkers. Omdat we groeien, ben ik meer en meer met de klanten in contact en gaat er tijd zitten in het aanbieden van mooie ontwerpen, goede offertes, de planning en administratie.”

Bessels Green biedt een compleet pakket: “Ik wil een goed advies uitbrengen. Dat begint vaak al bij de aankoop van een huis. Ik ben er voor dat buiten de bouw- en verbouwkosten ook het budget voor de tuin voor aankoop van het huis meegenomen wordt. Dat gebeurt meestal niet, namelijk. Daar ligt wat mij betreft een taak voor makelaars en aannemers. Als je bijvoorbeeld een huis van vier ton koopt, vraagt de tuin gemiddeld een budget van 10%. Toch zie je dat de tuin een sluitpost is en er net genoeg over is voor een tuinpad. Dat is jammer, want je kunt met een goed budget een mooi tuinontwerp maken en aanleggen. Dit complete wonen biedt comfort. Daarnaast blijft een tuin meegroeien en dus onderhoud vragen. We merken dat het mensen helpt om daar bij stil te staan. Dan is er vaak ook ruimte om een paar keer per jaar het onderhoud uit te laten voeren.”

Nicolaas benadrukt het belang van een tuin op maat: “Een jong gezin heeft natuurlijk heel andere woonbehoeften dan een echtpaar zonder thuiswonende kinderen. De tuin moet dus bij de leefstijl  passen en hij moet functioneel zijn. Dat wordt ook nog wel eens vergeten. In een tuin met kinderen moeten de paden breed genoeg zijn om er te kunnen fietsen. Of wanneer je iedere verjaardag met een grote groep samenkomt, dan moet het terras ruim genoeg zijn. Wij gaan dus niet zomaar mee in de wensen, maar brengen pas advies uit na een uitgebreide kennismaking: hoe is het nu, wat is de leefstijl, wat zijn de woonwensen en wat betekent dat dan voor de tuin? Dat spreken we goed door en pas dan gaan we met het ontwerp aan de slag. We voeren de opdracht met deskundigheid op alle fronten uit tot een gewenst resultaat.”

 

Lageweide 23
7231 NN Warnsveld
T 06-11018300
E info@besselsgreen.nl
I www.besselsgreen.nl