Ondernemend

Trainen op een stationaire fiets

Leden van een sportschool weten allemaal wat spinning is. Voor wie het niet weet, leggen we het even uit: Spinning is een pittige training op een speciale, stilstaande fiets die alle omstandigheden, zoals klimmen en dalen, kan nabootsen. Ideaal om conditie op te bouwen, nog idealer om bijvoorbeeld te trainen voor diverse fiets-trainingen. Maar hoe moet je het precies doen? En is het ook geschikt voor beginners?

“Absoluut”, zegt Wilco Onstein, eigenaar van Enjoy Sports Cycle in Zutphen. “In mijn spinningschool spreek ik twee talen. Dat wil zeggen de taal voor beginners en de taal voor gevorderden. Het is juist voor beginners heel belangrijk rustig te starten. Zo niet, dan is in één keer de lol er af.”
Wilco is in september gestart met zijn school. In zijn lesruimte staan bodybikes die volgens hem de beste ter wereld zijn. “Alle situaties kunnen er op nagebootst worden. Het is mijn bedoeling dat de leerlingen zich thuis voelen. Ze moeten in een warm bad belanden. Ik krijg cursisten uit alle lagen. Van bouwvakker tot arts en advocaat. Vanaf 13 jaar tot boven de 70, mits men gezond is van lijf en leden. In september en oktober kan men zich inschrijven voor een gratis proefles. Wie lid wordt, betaalt E 27,- per maand en daarvoor kan men onbeperkt spinnen. Dat is op dit moment nog  tweemaal per week. Hoe meer leden er komen hoe meer dagen de studio geopend is, ook in het weekend.”
Wilco Onstein is één van de twee Enjoy Sports-spinningmasters die Nederland rijk is. Hij geeft ook opleidingen aan anderen. “Spinning is een uitstekende sport om conditie op te bouwen, om je hoofd leeg te maken en om in beweging te blijven.” Wilco geeft niet alleen les in Zutphen, maar ook elders in de regio. Ook verenigingen zijn welkom bij hem in Zutphen.
“Spinning is een pittige training en kost na verloop van tijd liters zweet, maar nog meer calorieën. Het uithoudingsvermogen is dan al enorm. Wie er eenmaal aan begint kan niet meer stoppen. De longinhoud wordt groter, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de spieren worden soepeler.”
 
Enjoy Sports Cycle
Zweedsestraat 1H
7202 CK Zutphen
T: 06-13670254
E: wilcoonstein@hotmail.com
I: www.enjoysportscycle.nl