Ondernemend

STAM Advocaat: Luisterend oor en doelgerichte aanpak

Na een verkeersongeval, medische fout, hondenbeet, val van een paard, arbeidsongeval of elk ander voorval waarbij letsel is opgelopen, komt u voor juridische vragen en praktische problemen te staan. En dat naast de emotionele kant van het verhaal. Vragen zoals wie er aansprakelijk is? Is er recht op schadevergoeding en smartengeld? Hugo Stam is specialist in letselschade en gaat graag een stap verder bij het helpen naar oplossingen.

“Herstel is het slachtoffer zoveel mogelijk naar de toestand brengen zoals die voor of zonder het ongeval was. Daar komt meer bij kijken dan alleen een zak geld als schadevergoeding. Veel meer. Het gaat ook om respect, aandacht, erkenning voor het gebeurde en serieus worden genomen. Weer de regie over het leven terugkrijgen. Daarom ben ik er een voorstander van om met de partijen te praten. Het bezoeken van en praten met het slachtoffer helpt, dat blijkt elke keer weer. Open het gesprek ingaan en kijken wat er allemaal speelt bij het slachtoffer, want dit is vaak zoveel meer dan alleen het gebeurde. Niemand is immers hetzelfde. Iedereen heeft zijn eigen omstandigheden en is uniek. Dat zijn allemaal aspecten waar veel meer rekening kan worden gehouden.”

Stam zet graag zijn kennis en ervaring in om bij de schaderegeling te helpen, te ontzorgen en natuurlijk de best mogelijke vergoeding voor het slachtoffer te verkrijgen. “Een ongeluk is al erg genoeg. Dan is praten belangrijk, om zo samen tot een goede afhandeling te komen. Aandacht en begrip voor de persoonlijke omstandigheden, een luisterend oor en een doelgerichte aanpak zijn van groot belang.” Stam wijst erop dat de wederpartij vaak een professionele verzekeraar is. “Daarom heeft het slachtoffer ook recht op professionele hulp om volledige schadevergoeding te ontvangen. Dat betekent dat elke euro die moet worden uitgegeven en elke euro die wordt gemist als gevolg van het letsel, schade is.” Ook immateriële schade hoort daarbij. “Ook de kosten van rechtsbijstand vormen zelf een schadepost en deze dient door de aansprakelijke partij te worden betaald.”

Naast de afhandeling van letselschade zou Stam graag zien dat er meer aandacht komt voor preventie. “Daar zie ik trouwens al mooie voorbeelden van, bijvoorbeeld dat steeds meer mensen gebruik maken van fietshelmen. Of bijvoorbeeld het openen van je autoportier met je rechterhand. Als je dat doet, zie je namelijk automatisch of er niet net een fietser aan komt.Maar er valt nog veel te verbeteren vanuit onder andere de gemeenten. Denk aan de smalle fietspaden bij scholen waar veel ongelukken gebeuren.”

Op de website www.stamadvocaat.nl staat veel informatie over de aanpak van Hugo Stam en om welke schadeposten het gaat. Ook staan daar antwoorden op veel gestelde vragen, de gang van zaken, met speciale aandacht voor ondernemers.

Hugo Stam is lid van specialistenverenigingen zoals de LSA (Vereniging van Letselschadeadvocaten, www.lsa.nl) en de WAA (Werkgroep Artsen en Advocaten, www.waa.nl).

Het kantoor van Hugo Stam is gevestigd in het gebouw Het Emerhuys, dat te vinden is aan de Piet Heinstraat 3 te Zutphen, tegenover de brandweerkazerne.

STAM advocaat
Piet Heinstraat 3
7204 JN Zutphen
T: 0575-760960
E: stam@stamadvocaat.nl
I: www.stamadvocaat.nl

Dit artikel verscheen in onze ondernemersspecial.