Ondernemend

‘Mediation en coaching toegankelijk voor iedereen’

Drie jaar geleden startte Noortje Schuddebeurs haar onderneming Over de IJssel Mediation, Coaching en Training. Haar drijfveer is mensen helpen het verschil tussen hen te overbruggen en te zorgen dat mensen inzicht en grip  krijgen op hun eigen situatie. “Coaching en mediation ligt in elkaars verlengde”,  licht zij toe. “Bij mediation gaat het om een conflict die je hebt met de buitenwereld; bij coaching om een conflict die je hebt met je binnenwereld.”  


Mediation
Een echtscheiding is vaak een verdrietige situatie. Mediation kan helpen om op een goede manier uit elkaar te gaan. Een mediator helpt om met elkaar in gesprek te komen en te werken aan gezamenlijke doelen en  oplossingen. Op deze manier kunnen partijen zelf weer samen afspraken maken of vertellen wat er gezegd moet worden om door te kunnen. “Het is belangrijk om zaken goed te regelen. Zeker als je samen ook ouders bent, is het belangrijk om aandacht te hebben hoe je van partners, samenwerkende ouders wordt.”

Noortje staat naast mensen en bekijkt niet alleen de zakelijke, maar ook de emotionele kant. “Wat gebeurt er nu tussen mensen? Ik probeer dat bespreekbaar te maken. Ik ben vrij duidelijk en kan goed een spiegel voorhouden.”

Noortje is al enige tijd aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Wie bijvoorbeeld mediation niet kan betalen, maar het wel nodig heeft, kan gesubsidieerde rechtsbijstand aanvragen. “Op deze manier wordt het oplossen van conflicten voor iedereen toegankelijk. Dat vind ik erg belangrijk. De financiële drempel valt weg.”

Coaching
Mensen zijn goede probleem oplossers.  Soms lukt het zelf oplossen niet. Je  merkt bijvoorbeeld dat je in dezelfde denkcirkel blijft hangen. Dan kan het helpen om met een coach te kijken hoe je die cirkel doorbreekt. Noortje kan je helpen om bijvoorbeeld minder negatief te denken, assertiever te worden of meer inzicht te geven in je loopbaan. “Ik gebruik verschillende methodieken en oefeningen die gericht zijn op wat jij nodig hebt. Hierdoor ga je herkennen wat er bij jou van binnen gebeurt en vooral hoe jij het anders kunt doen. Oefening baart kunst in dit geval, want ook thuis ga je verder met de oefeningen.”

Afspraak maken
Het is mogelijk om voor zowel mediation als coaching een fysieke of online afspraak te maken. Noortje werkt van Zutphen tot Winterswijk en maakt gebruik van verschillende locaties. Samen met jou bepaalt ze welke plek het beste past.

 

06-28498645
info@overdeijsselmediation.nl
www.overdeijsselmediation.nl