Ondernemend

Massage en bewustwording vanuit holistische visie

“Klachten staan zelden op zichzelf; de ervaring leert dat er vaak lichamelijke ongemakken spelen waarbij onderliggende gevoelens onderdrukt worden. Jezelf bewust worden dat deze onderdrukte gevoelens vaak voortkomen uit je levensverhaal, is een eerste stap op weg naar heling. Daar help ik mensen graag bij”, zegt Hilda Severs.

In haar praktijk OMNIA Massage helpt ze als integraal Holistisch Massagetherapeut, Systemisch-energetisch Therapeut en Coach mensen via bewustwording hun lichamelijke en emotionele klachten te helen. Met haar behandelmethodes helpt zij ze weer te luisteren naar de lichaamssignalen en te kijken naar de patronen in hun leven die hebben geleid tot de klachten of problemen. Onderdrukte gevoelens zijn vaak de onderliggende oorzaak van de lichamelijke- en emotionele klachten. Via lichaamswerk, in combinatie met coaching, energetisch- en systemisch werk (relatie met het familiesysteem), begeleidt Hilda cliënten om weer te kunnen worden wie ze werkelijk willen zijn.

Je werkt onder andere met holistische massage, wat is dat precies? “Mensen kloppen hier aan met lichamelijke klachten of als ze tegen zichzelf aanlopen door een persoonlijke crisis, zoals burn-out, ernstige ziekte, rouw of een heftige levenservaring. Veel mensen gaan in diverse situaties zelf over hun grenzen heen of laten over hun grenzen gaan, vaak zonder zich dat direct bewust te zijn. Het onderliggende levens- en het familieverhaal, geeft vaak aanknopingspunten als oorzaak voor levenspatronen die ontstaan zijn. We doen ons vaak naar buiten toe sterker voor dan dat we ons vanbinnen echt voelen. In het lichaam zijn onderdrukte gevoelens opgeslagen en voelbaar als meer gespannen- of verharde plekken. De plek waar deze spanningen zich voordoen zegt vaak veel over welke gevoelens daar zijn weggestopt. Het werken in en met deze plekken in gecombineerd met coaching vormt een belangrijke sleutel voor het zetten van stappen richting meer balans en het helingsproces.”

Herstel of heling kan dus niet eerder dan het bewustzijn er is? “Het helpt heel erg als je gaat begrijpen welke patronen je in je leven, vaak al van heel jong af aan, hebt ingezet om jezelf staande te houden. Daar waar jij onbewust overlevingsstrategieën hebt ingezet om jezelf staande te houden, ben je een stukje van jezelf verloren. Via bewustwording hiervan ga je inzicht krijgen in je aangeleerde patronen en begint de zoektocht naar het verschil tussen hoe je jezelf naar buiten tot nu toe hebt voorgedaan en ontdekken wie je in werkelijkheid echt bent en wilt zijn. Dus naar het in balans komen van je binnen- en buitenkant, zeg maar je ware zelf.”

Hoe ziet heling er dan uit? “Het helingsproces biedt mensen inzicht in patronen, waar die uit voortkomen en hoe daarmee om te gaan. Het durven maken van eigen keuzes en het bewaken van de eigen grenzen geeft ruimte en vrijheid om onder alle omstandigheden jezelf te kunnen zijn. Dat leidt naar een herstelde balans. Als mijn cliënten hierin hun weg hebben gevonden, dan is mijn missie geslaagd.”

Hilda is geregistreerd CAT-therapeut (Collectief Alternatieve Therapeuten) en aangesloten bij de geschillencommissie GAT.

OMNIA Massage
Akkergeelster 73
6971 MG Brummen

T 06-42206469
E h.severs@omniamassage.nl
I www.omniamassage.nl