Ondernemend

Lutim maakt televisieprogramma voor SBS6

Het Zutphense mediabureau Lutim heeft al grote bekendheid in de regio als videoproducent, maar geniet nu ook landelijke belangstelling.

Samen voor Dieren
Sinds kort is het door Lutim bedachte televisieprogramma ‘Samen voor Dieren’ te zien op SBS6. Mede-eigenaar van Lutim, Maarten van Kranenburg, over het programma: “Ik heb het programma-idee samen bedacht met de bekendste dierenarts van Nederland: Piet Hellemans. Wij kennen elkaar al vele jaren van andere televisieprogramma’s als De Grote Tuinverbouwing en Beestengeluk.”

Eigen televisieprogramma
Van Kranenburg werkt al 18 jaar in de televisiewereld, dus een eigen televisieprogramma was een logische stap. “Het is helaas erg lastig om een televisieprogramma op de buis te krijgen”, vult de andere eigenaar van Lutim, Patrick van den Brink, aan. “Wij hebben veel goede ideeën, maar voordat een programma op de buis te zien is, daar gaat vaak een lange tijd overheen.”

Piet Hellemans
In het televisieprogramma, waarvan Maarten de regie doet, bezoekt dierenarts en presentator Piet Hellemans dierenhulporganisaties om daar te helpen. Hij volgt het reilen en zeilen van de organisaties, verzorgt en onderzoekt de dieren, maar draait zijn hand ook niet om voor de vieze klusjes. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Stichting DierenLot en wordt in coproductie gemaakt met de bekende televisieproducent Concept Street. “Zij maken onder andere Denkend aan Holland, In de voetsporen van Dr. Pol, Restaurant Misverstand en Familie Gillis”, zegt Maarten.

Lutim
“Zij zijn alleen maar bezig met het maken van televisieprogramma’s. Bij Lutim doen wij ook nog veel andere dingen, zoals livestreams voor de Gemeente Zutphen, video’s voor Meeuwis de Vries Tuinen en de Nationale Bokbierdag en in december maakten we nog de Sinterklaasfilm van Zutphen. Ideaal dus om het samen te maken met zo’n ervaren televisieproducent”, aldus Patrick.

DierenLot
De eerste afleveringen zijn inmiddels uitgezonden en de kijkcijfers zijn boven verwachting. “Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en trots op. Het programma wordt door de kijkers heel erg gewaardeerd. En ook Stichting DierenLot, die het mogelijk maakt dat wij dit kunnen maken, is zeer gelukkig. Hopelijk kunnen we dit voorjaar, als er veel dieren worden geboren, een 2e seizoen opnemen, dat zou te gek zijn!”

Samen voor Dieren is elke zaterdag om 16.00 uur en zondag om 12.30 uur te zien op SBS6.

Foto: Nina Koelink