Ondernemend

Hubo XL-medewerker: ‘We leveren maatwerk’

Hubo is al meer dan zestig jaar een begrip onder klussers en doe-het-zelvers. Zeker deze laatste groep is wegens de coronacrisis flink gegroeid. De bouwmarktketen heeft zo’n 150 winkels door heel Nederland, waarvan één in Zutphen. Bij deze XL-winkel vindt men alles onder één dak: de bouwmarkt, woninginrichting HOMED en HEIJINK BOUW. Medewerkers Wesley Straalman en Edwin Kouseband vertellen hoe het is om te werken bij dit familiebedrijf, dat al meer dan 125 jaar onder leiding staat van de familie Heijink.

Na diverse baantjes te hebben gehad kwam Wesley zeven jaar geleden via het uitzendbureau bij de bouwmarkt terecht en is sindsdien niet meer vertrokken. Hoe dat komt? “Ik vind het heel leuk dat wij maatwerk leveren. We geven advies op maat, begeleiden de aankoop van A-Z en ontzorgen de klant. We verkopen producten waar we achterstaan. Klanten hebben vaak al een beeld van wat ze willen. Doordat wij weten wat onze producten doen, kunnen we dat beeld ook realiseren voor een eerlijke prijs.” Er is veel mogelijk in het maatwerkprogramma, vertelt collega Edwin. “Het is een leuke uitdaging om bijvoorbeeld de droomkast van de klant te ontwerpen. Het geeft een goed gevoel als je de klant ook kan geven wat hij écht wil. Wij adviseren, meten en monteren, precies zoals de slogan zegt: Hubo Helpt.”

Pakketshops
Edwin is onderhand een half jaar werkzaam bij Hubo XL Zutphen. Hij werkte hiervoor twintig jaar bij een Hubofiliaal in Noord-Holland. De overstap was even wennen. “Het grootste verschil is de diverse pakketdiensten. Wij hebben meerdere pakketshops in Zutphen: UPS, DHL, DPD en GLS. De hele dag door komen mensen pakketjes afleveren en ophalen.” Doordat Edwin het concept al kende van Hubo vond hij snel zijn draai in Zutphen. Wat de medewerker zo leuk vindt aan het werk? “Het is heel afwisselend. Of je staat verf te mengen of horren te verkopen of hout te snijden. Iedere dag is anders.”

Ontwikkelen
Wanneer ik vraag in hoeverre de heren zich nog willen ontwikkelen binnen hun vakgebied, reageert Wesley: “Ik zou mijn kennis nog wel willen verbreden. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk te leren.” Edwin vraagt aan zijn collega: “Ook qua montage?” Wesley glimlacht: “Misschien wel. Het is niet dat ik twee linkerhanden; ik heb geen ervaring. Ik zou hier wel meer over willen weten, zodat ik dit weer bij de verkoop kan gebruiken.” Beide heren vinden het ook interessant om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische snufjes die op de markt komen. “We proberen wel te kijken wat echt nieuw is of wat alleen een andere verpakking heeft. Het is niet allemaal bij te houden, waardoor we vooral rekening houden met de vraag van de klant.”

Wegens de huidige coronamaatregelen is het uitsluitend mogelijk om te winkelen op afspraak. Met de click and collect service kan men minimaal vier uur na de bestelling het afhalen.

Ga je verhuizen?
Vraag direct de verhuispas aan bij Hubo XL Zutphen.
Hiermee krijg je 15 procent korting op het hele assortiment!

Hubo XL Zutphen
Leestenseweg 10
7207 EA Zutphen
T 0575-521796
E zutphen@hubo.nl
I www.hubo.nl/zutphen | www.hubohomed.nl