Ondernemend

Goede professionele mondzorg is missie Smilez  

We treffen geregistreerd mondhygiënist Marigeth Eimers-Deira in haar praktijk in Warnsveld, waar zij met haar bedrijf Smilez mondhygiëne en kindertandheelkunde uitvoert: “Goede mondzorg is een belangrijke basis voor een gezond lichaam. Angst en onwetendheid maakt dat mensen deze zorg vermijden. Daar wil ik echt wat aan doen, want het kan anders”, zegt Marigeth.

Ze heeft een duidelijke visie op haar vak en het omgaan met mensen. Daarbij wil ze dat de stap om naar de mondhygiënist te gaan geen hoge drempel meer is. Met het leveren van maatwerk, een behandelplan en heldere communicatie om een band op te bouwen weet zij dat te bereiken.

Mond tot mond
Je wilt de gang naar de mondhygiënist makkelijker maken, is dat nog een probleem? “Uit ervaring blijkt dat de mondzorg makkelijk in het gedrang komt, voornamelijk door angst en sluit ook schaamte en kosten niet uit. Wat ondertussen heel fijn is, is dat de ervaring die mensen hebben bij mij van mond tot mond gaat. Ook collega-tandartsen zien de meerwaarde van Smilez in. Rode draad is dat bij bijna alle mensen angst regeert en dat ze door mijn behandelmethode en aanpak tevreden zijn. Dat praat zich rond en daar ben ik best trots op. Ik geloof in mijn aanpak. Het mooie hiervan is dat de samenwerking met tandartsen belangrijk is. Zo kun je met complete mondzorg werken aan preventie.”

Heldere communicatie
Is een gezonde mond voor iedereen haalbaar? “Met maatwerk kom je een heel eind. Of het nu gaat om een slechte adem, teruggetrokken tandvlees, of bloedend tandvlees, we gaan op zoek naar de oorzaken en pakken het aan. De preventie ‘het voorkomen van’ staat centraal! Mensen informeren zich goed en hebben vertrouwen in het feit dat ik een geregistreerd mondhygiënist ben. Daarbij ben ik ook helder in het achterhalen van verwachtingen, want als mensen kiezen voor Smilez, bewandelen we samen de weg. Ik doe dat met mijn professionele pet op en de patiënt vanuit eigenaarschap voor zijn/haar lichaam. Als we daar niet hetzelfde in staan, ga ik de behandeling ook niet aan. Streng misschien, maar een goed resultaat kan alleen door samenwerking.”

Wat doet een geregistreerd mondhygiënist
Wat kun jij precies doen dan? “Binnen mijn expertise vallen de basis-tandheelkundige behandelingen zoals: verdoving geven, behandelen van beginnende gaatjes en röntgenfoto’s maken. De preventie staat altijd  voorop. De kracht is om de persoon/het individu zo te motiveren dat ze hun gedrag veranderen en gaan voor een topmondzorg. Vooral bij kinderen tot achttien jaar een fijne uitdaging. Met hulp van de EMs Airflow zet ik in op het verminderen van pijn en angst die vooral voortkomt uit het feit dat je geen controle hebt en dat ik in je comfortzone werk. Het kan dus anders. Ook de zorgverzekeraars zien in dat Zutphen goed op weg is met de preventieve mondzorg.”

Openingstijden zijn:

Maandag van 09.00 tot 19.00 uur
Woensdag van 09.00 tot 13.00 uur
Donderdag van 09.00 tot 17.00

Smilez (incl logo)
Runneboom 10a, Warnsveld
T 06-45392124
E smilezzutphen@gmail.com
I Smilezzutphen.nl| facebook.com/smilezzutphen/