Ondernemend

Elke plant heeft zijn eigen leven, het hele jaar door

Wie droomt er niet van? Een mooi aangelegde tuin die helemaal past bij jou en je huis. Een tuin die buiten naar binnen haalt, als verlengstuk van je huis. Omdat niet iedereen even groene vingers heeft of er geen tijd of zin in heeft zijn er gelukkig bedrijven die niets liever doen dan ideeën uitbroeden en deze realiseren voor de klant. Bessels Green in Warnsveld is zo’n bedrijf. Nicolaas Bessels is de eigenaar en zorgt samen met zijn team ervoor dat echt iedereen kan genieten van een mooie tuin.

“Als ik een belletje van een klant krijg, ga ik in overleg met ze. Wat zijn de wensen? Hebben ze zelf ideeën over hun droomtuin? Maar ook… wat doe je met de tuin? Wie wonen er en wie komen er veel? Denk aan kleinkinderen die bijna dagelijks aanwezig zijn. Door een stuk verder te denken kun je een tuinontwerp maken dat helemaal bij de klant past. Ik ga dan ook altijd op locatie kijken. Geen plek is hetzelfde. Hoe zijn de zichtlijnen vanuit het huis? Zijn er doorkijkjes of omringende bebouwing waar rekening mee moet worden gehouden? En natuurlijk houden we ook rekening met het te besteden budget.”

Mooi gevormde lijnen in de tuin

Kortom; een tuinontwerp door Bessels is een ontwerp dat rekening houdt met de omgeving en de mensen die er leven, wonen en vooral genieten. Daarbij geeft Nicolaas graag een ‘zoetje’ aan de tuin. “Net even een andere vorm, iets bijzonders of een idee waar je als klant niet direct aan denkt… Ik probeer altijd een bijzonder element toe te voegen. Dit geldt ook voor de vormen in de tuin. In Nederland kennen we standaard rechte hagen. Waarom? Vorm de haag! De aarde is niet vierkant, dus waarom alles in onze tuin wel? Organische vormen en mooi gevormde lijnen geven zoveel meer sfeer in de tuin. Daarbij, elke plant en struik heeft een eigen leven, het hele jaar door. Dat hoort bij het leven in de tuin en dat is ook juist het mooie eraan.”

Van ontwerp naar realisatie

Om een indruk te geven van een tuinontwerp wordt er door het team een schets gemaakt. Aan de hand hiervan wordt het ontwerp verder uitgewerkt en volgt de presentatie. Uiteraard gaat alles in overleg met de klant en kunnen er altijd aanpassingen worden gedaan. Als alles akkoord is, ook de offerte, gaat Bessel Green aan het werk.

Of het om een complete tuinaanleg gaat, of om periodiek onderhoud; alles is mogelijk bij het bedrijf. Van eenmalige assistentie tot het hele jaar rond tuinonderhoud tot eindelijk de droomtuin… de medewerkers helpen graag. “Alle medewerkers volgen geregeld cursussen om de tuinkennis op peil te houden en geïnspireerd te blijven.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw tuin?
Neem dan contact op met Bessels Green.

Lageweide 23
7231 NN Warnsveld

T: 06-11018300
I: www.besselsgreen.nl
E: info@besselsgreen.nl