Ondernemend

De herfst is in aantocht

Wanneer de bladeren gaan vallen, is het weer tijd om het tuinonderhoud te plannen. Doen we dat niet, dan is, voordat we het in de gaten hebben, de herfst overgegaan in de winter en heeft het nadelige gevolgen voor het komende voorjaar. Wie ieder seizoen van de tuin wil genieten, maar geen groene vingers heeft, schakelt hoveniersbedrijf Bessels Green in.

Eigenaar Nicolaas Bessels van Bessels Green in Zutphen runt al vele jaren een eigen hoveniers- en boomverzorgersbedrijf met zeer vakkundige en enthousiaste medewerkers.

“Natuurlijk dient er het hele jaar door onderhoud te worden gepleegd aan de tuin, maar juist het najaar is erg belangrijk”, geeft Nicolaas Bessels aan. ”Zeker wanneer men het jaar daarop weer van een fijne tuin wil genieten. Het najaar is bij uitstek geschikt om de vaste plantenborder eens onder handen te nemen. Vaste planten dijen vaak breed uit en kunnen in dit seizoen gescheurd en verzet worden. Groepen kunnen opnieuw worden samengesteld. De buitenste randen van de plant bevatten de meeste groeikracht en worden hergebruikt, het oude hard verdwijnt meestal op de composthoop. Zet de planten weer in grond die verrijkt is met compost en je geeft ze een goede start in het voorjaar. De grassen zijn een perfecte schuilplaats voor insecten in de winter en worden dan ook vaak pas in het voorjaar afgezet, ook omdat ze vaak nog een mooie sierwaarde in de winter geven. Ook de hortensia’s kunnen beter vroeg in het voorjaar worden gesnoeid, beter voor de plant en voor de vogels die de oude bloemresten gebruiken als nestbekleding. Haal daarnaast altijd het blad van het gazon”, is de volgende tip van Nicolaas “en maai het gras tot circa 3 centimeter hoogte. Daarna nog even organisch bemesten om het gazon groen de winter in te laten gaan.”

Vaak ontbreekt bij veel mensen de tijd voor dit bewerkelijke tuinonderhoud of komen we op een leeftijd dat het allemaal te veel wordt om het zelf te doen. Gelukkig kan Bessels Green het voor u verzorgen. Dit garandeert tevens dat de sierwaarde van de tuin het hele jaar door behouden blijft en we er ook in de winter van kunnen genieten. Er zijn immers veel vaste planten die in de winter mooie bloemresten hebben of blad dat sierlijk opkrult door de vorst.

Als extra service kan Bessels Green bovendien de dakgoot schoonmaken. Zo kunnen we het hele buitengebeuren met een gerust hart uit handen geven.

 

Lageweide 23

7231 NN Warnsveld

T 06-11018300

E info@besselsgreen.nl

I www.besselsgreen.nl