Stedendriehoek

Omgevingsvergunningen digitaal beschikbaar

De gedigitaliseerde omgevingsvergunningen van de gemeente Zutphen uit de periode 2010-2013 staan inmiddels in het e-loket en zijn op aanvraag in te zien. (Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

De laagdrempelige en succesvolle digitale dienstverlening van de gemeente Zutphen is opnieuw uitgebreid. Vanaf nu zijn in het e-loket van het Erfgoedcentrum Zutphen naast bouwdossiers ook andere soorten vergunningen beschikbaar. De gedigitaliseerde omgevingsvergunningen van de gemeente Zutphen uit de periode 2010-2013 staan inmiddels online en zijn op aanvraag in te zien.

De omgevingsvergunning is in 2010 ingevoerd als vervanging van verschillende vergunningen op het gebied van wonen, ruimte en milieu, zoals de bekende bouw-, kap- en sloopvergunningen. Activiteiten waarvoor men voorheen aparte vergunningen moest aanvragen, vaak bij verschillende instanties, kunnen sinds 1 oktober 2010 met één aanvraag bij de gemeente voor een omgevingsvergunning worden geregeld.

Uitgebreider aanbod
Omdat er nu meerdere soorten vergunningen worden aangeboden, is de naam van het e-loket aangepast. De nieuwe naam is E-loket Vergunningdossiers. Om het bezoekers van het e-loket gemakkelijker te maken de juiste vergunning te vinden, zijn er extra zoek- en filtermogelijkheden toegevoegd. Rechts op de pagina kan worden gezocht op gemeente en het type vergunning. In het vervolgscherm kan de zoekopdracht verder worden verfijnd met behulp van filters.

En er is meer goed nieuws: volgend jaar worden nog meer vergunningsdossiers digitaal beschikbaar gemaakt. Als eerste de milieuvergunningen van de gemeente Lochem en de gemeente Zutphen en in de loop van 2022 zullen ook de bouwdossiers van de gemeente Brummen uit de periode 1980-1999 beschikbaar komen.

Zie de website vergunningdossiers.erfgoedcentrumzutphen.nl. Het al bestaande bouwdossiers.erfgoedcentrumzutphen.nl blijft ook bereikbaar.