Stedendriehoek

Nu powder- en henna-brows bij Knipkunst by Annemarie

In het sfeervolle dorpscentrum van Gorssel, op het adres Nijverheidsstraat 11, is Knipkunst by Annemarie gevestigd. Deze gezellige salon is onder andere gespecialiseerd in het knippen van krullen en het zetten van tape extensions. “In onze browbar kun je terecht voor browstyling”, vertelt eigenares Annemarie Verstraten. “Wij harsen en/of epileren de wenkbrauwen in de perfecte vorm, die past bij jouw gezicht.”

Door de coronamaatregelen moesten de deuren van Knipkunst by Annemarie tijdelijk sluiten, maar sinds begin mei is het team weer volop aan het werk. Wel zijn er diverse aanpassingen gedaan. Zo worden niet alle stoelen gebruikt, hangt er plastic bij de wasbakken en is er een looproute uitgestippeld. Terugblikkend vertelt Annemarie dat het een rare tijd was: “Je hebt het zelf niet in de hand en je weet niet waar je aan toe bent.”

Gelukkig zijn ook voor haar de weken voorbij gevlogen en heeft Annemarie de tijd gebruikt om haar browbar uit te breiden. Zo biedt de salon nu ook powder- en henna-brows aan. “Bij powder-brows creëer je met een machine achter de haartjes een schaduw. Dit geeft een natuurlijk effect en is zacht van kleur. Het is semi-permanente make-up en blijft ongeveer 1,5 tot 2 jaar zitten, tenzij je het laat bijwerken.” De henna-brows worden verzorgd door browstylist Nicole. “Bij het verven van je wenkbrauwen worden normaal gesproken alleen de haren geverfd, maar bij henna ook de huid. Het blijft vijf tot tien dagen op de huid zitten en zes tot acht weken op de haren.”

Extensions voor elk haartype

De extensions waar Annemarie gebruik van maakt, zijn van 100 procent mensenhaar, waardoor het er heel natuurlijk uitziet en aanvoelt. “Het is een mooie en betaalbare haarverlenging. We hebben tape en weave extensions in een stijle, wavy en curly variant. Zo is er voor elk haartype wel iets.” Omdat de salon het beste voor de klant (en het milieu) wil, maakt Annemarie zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke producten van de merken Maria Nila, Marlie, Tabitha James Kraan en Moroccanoil. “Onze haarverf is ammoniavrij en dus beter voor het haar, voor onze huid en het milieu.” De haarproducten zijn te bestellen via de webshop.

Knipkunst by Annemarie is dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur, donderdag van 09.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 08.30 tot 15.00 uur. Via de website en een kappersapp kun je zelf 24/7 een afspraak inplannen. Bel voor meer informatie 0575-490558 of kijk op www.knipkunstbyannemarie.nl.