Stedendriehoek

Nóg meer weten over de voorouders

ZUTPHEN – “Heeft u al enige ervaring opgedaan met voorouderonderzoek? Maar wilt u verder komen? Kom dan naar de vervolgcursus genealogie bij het Regionaal Archief Zutphen. In vier middagen leert u hoe u verder kunt zoeken in minder voor de hand liggende bronnen”, aldus Bianca van Sligtenhorst.

De cursus wordt verzorgd door docenten van de Nederlandse Genealogische Vereniging in het archief (zie foto) aan de Spiegelstraat, zodat er voldoende voorbeeldmateriaal bij de hand is. De vier bijeenkomsten staan gepland op de donderdagmiddagen 16, 23 en 30 maart en 6 april van 13.30 tot 16.00 uur. De kosten voor de cursus zijn €25,-. Leden van de NGV betalen €22,50.

 

De docenten geven handreikingen hoe verder te zoeken in minder voor de hand liggende bronnen, bijvoorbeeld belastingregisters, garnizoensregisters of rechterlijke vonnissen. Want ook daar is vaak interessante informatie over personen te vinden. Dit vervolgonderzoek levert vaak meer op dan feiten. Het geeft een beeld van de handel en wandel van mensen in een bepaalde tijd en biedt de kans om mooie verhalen aan de familiegeschiedenis toe te voegen.

 

Aanmelden voor de cursus kan bij het RAZ via e-mail naar Bianca van Sligtenhorst: B.vanSligtenhorst@zutphen.nl of telefonisch via 0575-512157.