Stedendriehoek

Nog even ‘Een Andere Kijk Op Zutphen’

ZUTPHEN – De tweede editie van de foto-expositie Een Andere Kijk Op Zutphen is nog tot en met vrijdag 22 september te bekijken. De expositie is een mooie samenwerking tussen fotoclub Zoom-in en Alexander Hettema, fotograaf. “Liefhebbers kunnen nu nog kijken en anders wordt het een jaar wachten.”

Stefan van Dooremolen is voorzitter van de Zutphense fotoclub. “Fotografie neemt in Zutphen een steeds belangrijkere plaats in. Dat merken we alleen al aan de grote groei van deze expositie. Ook in 2018 zal er zeker weer een vervolg komen, dan wel weer met een ander thema zoals we elk jaar doen. Een Andere Kijk Op Zutphen toont een grote variatie aan bekende plekjes en onderwerpen in de stad die vaak worden gefotografeerd, maar nu eens vanuit een heel ander perspectief. Juist dat is de uitdaging: van iets gangbaars iets exclusiefs maken.”

 

In 2010 werd fotoclub Zoom-in opgericht. “Op dit moment hebben wij 60 leden. Wij willen bewust ook niet te veel leden, omdat we iedereen voldoende aandacht willen geven. Daarom hebben we nu een ledenstop, met inmiddels 3 leden op de wachtlijst.”

Een aantal enthousiaste hobbyfotografen van de club exposeren hun werk in een flink aantal winkels in de binnenstad. Dit jaar zijn de exposanten: Dick Westerveld, Alexander Hettema, Els van den Bosch, Fred Kervel, Ans Klokman, Margo Marnette, Hendrik Visser, Corrie Groeneveld, Nathalie Duller, Marinus Knol, Chris Hermans, Hélène de Fremery, Louis Lippinkhof, Jos Böhmer, Ger Welmers, Harko Raus, Paul Collombon, Paul Ploegman, Jola Schutte, Michel Nolsen, Stefan van Dooremolen en Ivo Sneeuw.

 

De foto-expositie is te bekijken tot en met 22 september. De meeste locaties zijn geopend tijdens gangbare winkelopeningstijden op maandag tot en met zaterdag. De toegang is vrij. Kijk voor meer informatie op de website www.zoom-in.nl.