Stedendriehoek

Nieuwe ronde Parels voor de Kunst

ZUTPHEN – Parels voor de Kunst is vorig jaar gestart met diverse projecten, waarbij 60-plussers actief aan de slag gaan met kunst en cultuur. Culturele instellingen en/of zorgorganisaties, in samenwerking met kunstprofessionals, kunnen een plan indienen bij Parels voor de Kunst. De volgende deadline voor het indienen van projecten valt op woensdag 1 februari.

Onder de vlag van Parels voor de Kunst hebben inmiddels verscheidene projecten in de regio plaats gevonden. Zo dansten in Zutphen iedere week 60-plussers bij het zorgcentrum Sutfene, onder begeleiding van een professionele dansdocente. In Brummen vond onder andere Van inkt tot iPad’ plaats waarbij ouderen en leerlingen samen werkten aan een kunstwerk. En in Lochem vond een mini-symposium plaats over de kunst van leven. Parels voor de Kunst is voor het volgende seizoen weer op zoek naar nieuwe initiatieven.

 

Om in aanmerking te komen voor een stimuleringsbijdrage vanuit het programma Parels voor de Kunst moet het project in ieder geval voldoen aan actieve cultuurparticipatie door de doelgroep en plaats vinden in Zutphen Brummen of Lochem. Het programma besteedt ook aandacht aan de ontwikkeling van een methodiek/werkwijze en bouwt actief aan een sterker netwerk tussen culturele instellingen kunstenaars en zorgorganisaties. Voor meer informatie over Parels voor de Kunst kan men kijken op de website www.muzehof.nl.

 

De deadline voor het indienen van projecten is 1 februari. Projectplannen kunnen worden gestuurd naar de projectleider van Parels voor de Kunst Marieke van de Geyn via e-mail parels@muzehof.nl. De voorwaarden staan op: http://www.muzehof.nl/cultuur-en-ouderen/projecten-ouderen/netwerk-programma-ouderen/.

 

Parels voor de Kunst is een tweejarig programma ter bevordering van actieve cultuurparticipatie door ouderen (60+) in de gemeenten Zutphen Lochem en Brummen. Muzehof Centrum voor de kunsten is projecteider. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeenten Zutphen Lochem en Brummen.