Stedendriehoek

Nieuwe predikant Protestantse Gemeente

Na het vertrek van dominee Breukelaar in januari was de Protestantse Gemeente Brummen op zoek naar een nieuwe predikant. Inmiddels is het de daarvoor in het leven geroepen beroepingscommissie, ondanks alle perikelen van de coronamaatregelen, gelukt om een nieuwe predikant aan de gemeente voor te kunnen stellen.

De beroepingscommissie, de kerkenraad en de aanwezigen op de gemeentevergadering  hebben er unaniem mee ingestemd om dominee mevrouw Afke Boezewinkel te beroepen als collega van dominee Jan Ek.

Boezewinkel heeft al een flinke staat van dienst; zo heeft ze al in vijf gemeentes als predikant gediend – waaronder Curaçao – en nu komt ze van Ameland, evenals destijds dominee John Breukelaar.
Boezewinkel is geboren en getogen in De Steeg. Ze heeft aan het Baudartius College in Zutphen het middelbaar onderwijs gevolgd en na eerst een verpleegopleiding te hebben gevolgd en in de verpleging te hebben gewerkt, is ze alsnog theologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, om haar hart te volgen en predikant te worden. Ze hoopt haar intrede in Brummen eind oktober te maken.