Stedendriehoek

Nieuwe fractie Pepers en Verwoort

ZUTPHEN – Fractie Pepers en Verwoort is de naam van de nieuwe fractie waaronder de raadsleden Adjan Pepers en Aranka Verwoort voortaan zullen opereren in de Zutphense gemeenteraad.

Verschil van inzicht rond de ontwikkeling van de politieke partij Burgerbelang heeft geleid tot onvoldoende vertrouwen in de toekomst en is de reden voor het niet langer deel uit willen maken van de fractie van deze partij in de gemeenteraad.

In diverse gesprekken, zowel binnen de fractie als met het bestuur, hebben Pepers en Verwoort Burgerbelang niet kunnen overtuigen van de volgens hen benodigde ontwikkelingen van de partij en het maken van de gewenste kwaliteitsslag. Beide raadsleden vinden dit van essentieel belang om ambities te kunnen verwezenlijken richting de toekomst.

Constructieve samenwerking

De fractie Pepers en Verwoort zal zich in de raad opstellen als een constructieve (oppositie) partij die voorstellen zal beoordelen op hun inhoud. De fractie ziet uit naar een goede en vruchtbare samenwerking met alle in de raad vertegenwoordigde fracties. Pepers zal in de raad optreden als fractievoorzitter van fractie Pepers en Verwoort.