Stedendriehoek

Nieuwe consul voor oorlogsgraven

BRUMMEN – Frits Plant, Vakspecialist Groenbeheer, is vorige week aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting door burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen.

In deze rol is Plant de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Brummen en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Brummen liggen vijf Nederlandse en acht geallieerde oorlogsslachtoffers begraven.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer driehonderd consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doet zij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.