Stedendriehoek

Nationale Voorleesdagen met De Kleine Walvis

ZUTPHEN – De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan: het voorleesfeest duurt van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari. Ook de bibliotheken Zutphen, Warnsveld, Lochem en Gorssel doen weer mee.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier, want voorlezen is elke dag een feest.
Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. En dit is belangrijker dan ooit, nu blijkt dat kinderen steeds minder worden voorgelezen. Zo worden kleintjes immers later grote lezers.

Medewerkers van de Bibliotheek en vrijwilligers van ‘de Buurt Leest Voor’ gaan voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen. Dit jaar is het verhaal De Kleine Walvis van Benji Davies verkozen tot Prentenboek van het Jaar.
Een korte impressie van het verhaal: Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…waarbij ook weer afscheid moet worden genomen.

In de Bibliotheek wordt het verhaal ook voorgelezen, met gezellige liedjes erbij. Woensdag 25 januari om 14.00 uur in de Bibliotheek Gorssel, om 15.30 uur in de Bibliotheek Lochem. Woensdag 1 februari om 14.00 uur in de Bibliotheek Zutphen – in de tijdelijke locatie Rozengracht 3 – en om 15.30 uur in de Bibliotheek Warnsveld, in ‘t Warnshuus.