Stedendriehoek

Muzikale afsluiting seizoen in de Overtuin

WARNSVELD – De herfst heeft zijn intrede gedaan en op zondag 15 oktober is het alweer de laatste Opentuindag van dit jaar. “Zeker de moeite waard om nog een keer te komen, want de in 1832 aangelegde tuin in de landschapsstijl ziet er momenteel prachtig uit. Monumentale oude bomen met een onderlaag van verschillende heesters en dit alles prima onderhouden door onze vrijwilligers.”

“Deze groep mannen en vrouwen werken tweewekelijks een ochtend in de tuin en kunnen nog versterking gebruiken. Ook kun je je aanmelden om op de landelijke Natuurwerkdag, zaterdag 4 november, een ochtend in de tuin te werken. Ga naar natuurwerkdag.nl, kies als postcode 7231 en als afstand 10 kilometer en je komt bij de Overtuin terecht. Wij zien je graag komen en zorgen die dag voor soep met broodjes. Aanmelden via onze mail kan natuurlijk ook.”

In de galerie is voor het laatst de tentoonstelling ‘Kleurrijk’ met natuurfoto’s van Fabienne Nauta te zien. Fabienne heeft de kunstacademie doorlopen en heeft zich de laatste vijftien jaar actief op het fotograferen gericht. Met kleine intieme foto’s exposeert zij de stilte van de natuur. Vaak verwondert ze zich over kleuren en sferen, de kleine wereld van de mossen en insecten. Dan voelt ze dat ze leeft en hier deel van uitmaakt. Fabienne is zondag persoonlijk aanwezig om eventueel toelichting te geven op haar werk. Want elke foto is een momentopname in tijd en ruimte, altijd een uniek moment. De natuur als bron van inspiratie.

Sing-a-long

“Om deze laatste tuindag niet zomaar voorbij te laten gaan, sluiten we deze af met een heuse sing-a-long. Vanaf 14.00 uur staat het Nederlandse lied centraal en kan er door alle bezoekers gezongen worden. Er zijn een vijftiental liederen geselecteerd en het geheel wordt begeleid op de gitaar door Arnold Slaghek. Een idee dat spontaan tot stand is gekomen op de vorige Opentuindag, waar op een gegeven moment het hele terras luidkeels een lied van Wim Sonneveld vertolkte. In deze ongedwongen vrolijke sfeer willen we graag het seizoen beëindigen. U bent van harte welkom!”

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt €3,50. Onder begeleiding hebben kinderen tot 16 jaar vrij toegang. Het adres is Molenstraat 6 in Warnsveld. De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op de website www.deovertuin.nl, via e-mail warnsveld@deovertuin.nl of telefoon 06-26378494. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling.