Stedendriehoek

Muziek en film in buurthuis  

Op zaterdag 16 en donderdag 21 december worden twee activiteiten gehouden in buurthuis ’t Nut, Breegraven 1 in Warnsveld: een muziekmiddag en een filmavond. “Bij deze activiteiten kun je nieuwe mensen of oude bekenden ontmoeten. Of gewoon lekker genieten van de film en de muziek”, vertelt sociaal makelaar Dajo Steendam van welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen.

“In mijn contacten met mensen uit de buurt en vanuit een inspiratiedag merkte ik dat er behoefte is aan dit soort activiteiten. Daarom gaan we hier nu met een aantal buurtbewoners mee aan de slag. Extra hulp is welkom, dus ben je liefhebber van muziek of film, neem vooral contact met me op, zodat er nog meer activiteiten georganiseerd kunnen worden.”

Lekker swingen, ontmoeten en meezingen met muziek uit de jaren 60 en 70. Op zaterdag 16 december verandert buurthuis ‘t Nut in een klein muziekparadijs. Onder het genot van een drankje en een hapje word je door de band NoDox meegenomen naar de sferen van de jaren 60 en 70. Je kunt de dansvloer op met de voetjes van de vloer of gewoon heerlijk zittend luisteren naar de klanken en geluiden van toen. Gezellig en ouderwets genieten. In het voorprogramma verzorgen Henk (op drums), Nel (op accordeon) en Greet (op trekzak) voor de juiste toon. “We nodigen iedereen uit om in buurthuis ’t Nut samen een feestje te bouwen. Wees allen welkom op 16 december van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.”

Franse familiefilm

“Een film kijken in buurthuis ‘t Nut. Het kan! Op donderdag 21 december organiseren wij samen met buurtbewoners en met Luxor Theater Zutphen een filmavond. Voor deze avond toveren we buurthuis ‘t Nut om tot een gezellige buurtbioscoop. Ben je een filmliefhebber en wil je op deze unieke plek een film komen kijken? Kom vooral kijken. De Franse familiefilm die we gaan vertonen is nog een verrassing, maar zorgvuldig uitgekozen in samenwerking met Luxor. Een tip van de sluier: een jong zangtalent koestert de droom om bekend zangeres te worden. Weet zij, ondanks alle problemen en haar dove familie, dit te bereiken? De kosten zijn 5 euro, inclusief een kop koffie/thee met popcorn. Je bent welkom vanaf 19.00 uur. De film start om 20.00 uur. Wil je alvast een plekje reserveren, meld je dan snel aan.”

Meehelpen met culturele activiteiten

“Wil je reserveren of meehelpen met culturele activiteiten? Neem dan contact op met Dajo Steendam via e-mail d.steendam@perpectiefzutphen.nl of telefoon 06-45835695.

Foto:

Van links naar rechts: Dajo Steendam (sociaal makelaar), Nel van Lieshout, Hetty Zandberg, Peter Verhoeven en Greet Schekman. (Foto: Perspectief Zutphen)