Stedendriehoek

Mooie mijlpaal voor het Werkcafé

ZUTPHEN – In wijkcentrum het Lighthouse organiseren De Werkmakers en Cornerstone regelmatig laagdrempelige Werkcafés. Voor iedereen met vragen rondom het vinden van werk, een opleiding of vrijwilligerswerk. Onlangs werd een mooie mijlpaal bereikt: de honderdste bezoeker van het Werkcafé. Een wijkbewoner kwam met een specifieke vraag over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk en kon goed op weg geholpen worden.

Laagdrempelige ontmoeting

Maarten Jan Kempe van De Werkmakers geeft aan: “Deze vraag is een mooi voorbeeld van de vragen die we krijgen. In het Waterkwartier zijn er veel mensen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. We bieden een luisterend oor en we weten de weg in Zutphen; zo kunnen we veel mensen een stapje verder helpen met advies of ondersteuning. En het is geheel gratis en vrijblijvend, iedereen is welkom voor een persoonlijk gesprek.”

Aandacht voor energie en geld

Channe Doornbos van Cornerstone: “We vinden het belangrijk om veel activiteiten te organiseren die voorzien in de behoeftes van de buurtbewoners. Laagdrempelig, zonder kosten en geheel vrijblijvend. Naast het Werkcafé organiseren we bijvoorbeeld ook nog het Geldcafé in samenwerking met Schuldhulpmaatje en het Energiecafé samen met Zutphen Energie. Ook die slaan goed aan, maar we merken dat mensen vaak vragen hebben op meerdere gebieden. Daarom gaan we de cafés soms combineren: op een aantal donderdagen is er Werk- en Geldcafé en op een aantal dinsdagen Energie- en Geldcafé. De bezoekers worden uiteraard getrakteerd op gratis koffie en thee, maar ze kunnen, als ze willen, ook aanschuiven bij het gratis Lunchcafé.”

Maarten Jan vult aan: “We hebben ook de tijden iets aangepast. De cafés zijn telkens open van 11.00 tot 13.00 uur. Houdt voor de data de Facebookpagina’s van het Lighthouse en De Werkmakers in de gaten. We hopen de tweehonderdste bezoeker snel te mogen ontvangen, iedereen is van harte welkom voor een praatje.”

Foto:

Channe Doornbos en Maarten Jan Kempe in gesprek met een bezoekster. (Foto: Lianne Broer van Dijk)