Stedendriehoek

Mooie kunstroute in één straat  

WARNSVELD – Na het succes van voorgaande jaren en de enthousiaste reacties, maken de vier buurvrouwen van de Oude Borculoseweg ook dit jaar weer een aantrekkelijke, kunstzinnige route. Aan de rand van het beekdal van de Onderlaatse Laak, waar de Oude Borculoseweg langs loopt, verbinden ze natuur met kunst, tuin en een biologische versnapering.

Op nummer 16 zit Bertje van Delden met schilderijen, klei-objecten en poëzie. De vroegere deel van een Achterhoekse boerderij is verbouwd tot een licht en ruim atelier. Voor meer informatie: www.atelierhetgroenepaard.nl. Op nummer 16a zit ZT Kunst Collectief met diverse installaties, opgesteld in het Lariksbos. Het kunstenaarscollectief ZT uit Enschede bestaat uit acht vrouwen. Informatie: www.ztkunst.wordpress.com

Op nummer 12 is gevestigd Rezonans, een plaats van ruimte, rust, ontspanning, natuur en inspiratie. Een bezinningscentrum op een prachtige plek, met uitzicht over het beekdal van de Onderlaatse Laak en de bossen van Natuurmonumenten en Gelders Landschap. Rezonans is een plek waar iedereen welkom is en waar natuurlijk genieten op zijn plaats is. Tijdens de open atelierdagen kan men zich heerlijk laten verwennen en verrassen met een lunch of koffie/thee met gebak van duurzame biologische producten. Voor lunches graag vooraf reserveren: 06-51257921. Informatie: www.rezonans.nl.

Op nummer 8 vindt men Wytske Boersbroek met keramiek. In het atelier de Keulse Pot van Wytske is men van harte welkom om te zien hoe zij bezig is met klei en was. Emotie en expressie spelen daarbij een belangrijke rol. Samen met muziek is zij voortdurend op zoek naar een eigen verbeeldingsvorm.

Op nummer 3 vinden bezoekers het werk van Jaap Luijendijk (postuum) – natuurfotografie; Dirk Luijendijk – tuin en landschap; Anke Luijendijk – fotografie, schilderwerk, tuin; Ido Hummelink – natuurfotografie.

Gelegen aan de rand van het beekdal van de Onderlaatse Laak ligt het erf van de familie Luijendijk. Rond de woning is het erf met verschillende siertuinen ingericht, ieder met zijn eigen thema. De tuinen werden vanaf de jaren 70 door Jaap en Anke Luijendijk ontworpen en aangelegd.

Het erfensemble bestaat uit landschappelijke structuren van houtwallen, singels en erfbomen. Er zijn natuurlijke poelen met schraal grasland, waar onder andere zegge, kievitsbloem, slanke sleutelbloem en verschillende inheemse orchideeën groeien. Vier jaar geleden werd de voormalige kwekerij ingericht met een hoogstamboomgaard en meerjarige akkerkruidenvegetatie. De tuin is geheel toegankelijk tijdens de open dagen, waarin ook het foto-,ontwerp- en schilderwerk te bekijken is.

De ateliers zijn open van 11.00 tot 17.00 uur op de volgende zondagen: 26 mei, 30 juni en 28 juli.