Stedendriehoek

Mooie donatie voor Stichting Leergeld Zutphen

Amcor Flexibles Zutphen, een verpakkingsbedrijf dat al sinds 1951 gevestigd is in Zutphen, heeft een donatie toegezegd aan de Stichting Leergeld Zutphen. Deze donatie komt voort uit een tweede ronde van het wereldwijde Amcor Donatieprogramma, waarbij elke Amcor-vestiging lokaal een goed doel mag kiezen. De eerste donatie heeft Kinderboerderij De Schouw in juli in ontvangst mogen nemen.

Voorwaarden voor het toekennen van deze donatie zijn: het moet een doel zijn zonder winstoogmerk; de uitvoering van taken moet bemoeilijkt worden door de gevolgen van Covd-19; het doel moet werkzaam zijn in het gebied van scholing en/of voldoen in een dagelijkse behoefte. “Op basis van de suggesties van onze medewerkers is er gekozen voor de Stichting Leergeld Zutphen. In de huidige coronaperiode hebben veel kinderen te maken met online-onderwijs. Een laptop of iets dergelijks is zeker niet in elk gezin een vanzelfsprekendheid. Immers 1 op de 12 kinderen leeft in armoede. Een van de doelen van Stichting Leergeld Zutphen is om te voorkomen dat kinderen achterstanden oplopen in de (online) leerontwikkeling. Hiervoor heeft de stichting voor de basisschoolkinderen van Zutphen een afspraak kunnen maken met een van de aanbieders van extra oefen- en lesmateriaal voor online onderwijs, te weten Squla. De kinderen van deze doelgroep kunnen nu geheel gratis een jaarabonnement krijgen op Squla. Stichting Leergeld Zutphen kan hiervoor nu de kosten van €5.000 voor haar rekening nemen dankzij de donatie van Amcor. Een mooi project om te mogen ondersteunen!” aldus Plant General Manager Erwin van Tienoven.

Volgens secretaris Bert Mooibroek, secretaris van de stichting Leergeld, is het mooi om te zien dat een bedrijf als Amcor een lokaal doel ondersteunt. “Leergeld heeft geen reguliere inkomsten en moet het geheel hebben van donaties, subsidies en giften. Deze maatschappelijke betrokkenheid maakt het mogelijk dat lokale initiatieven financieel worden ondersteund en daardoor meer mensen ‘mee kunnen doen’ aan sociale activiteiten en de leefbaarheid binnen de gemeente Zutphen wordt versterkt. Wij bedanken Amcor dan ook hartelijk voor deze mooie bijdrage.”